• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

14.10.2021

10:20

Preminule tri nevakcinisane trudnice i jedna porodilja... VIRUS IH JE PREPOZNAO KAO LAKU METU! Fajzer je potpuno bezbedna vakcina za njih!

Društvo

Preminule tri nevakcinisane trudnice i jedna porodilja... VIRUS IH JE PREPOZNAO KAO LAKU METU! Fajzer je potpuno bezbedna vakcina za njih!

Podeli vest

U poslednja dva dana od posledica infekcije korona virusom umrle su dve porodilje. Obe su bile nevakcinisane. Time se broj trudnica i porodilja umrlih od početka godine povećao na 10. Statistika iz crvenih zona upozorava da je u ovom talasu svaka obolela osoba u teškom stanju – nevakcinisana trudnica

Ginekolozi apeluju da se žene koje su u drugom stanju i one koje planiraju trudnoću obavezno vakcinišu.

- Očigledno da je virus sada prepoznao trudnice kao, da tako kažem, laku metu za svoje delovanje i imperativ je vakcina i poštovanje svih mera od distance preko maske. Savet - svi koji su u kontaktu sa trudnicom iz najbližeg okruženja bi trebalo da budu vakcinisani - kaže dr Miodrag Savović, ginekolog Doma zdravlja Niš.

Namerno žele da zdravstveni sisitem propadne u Srbiji! DOKTORI ANTIVAKSERI TREBA DA IZGUBE LICENCU!

Ove savete sve veći broj niških trudnica shvata vrlo ozbiljno.

Lena Savev ističe da dok nije ostala u drugom stanju nije ni razmišljala o vakcini.

- Tu se više ne radi o meni, sad se radi i o bebi, tako da sam definitivno odlučila da primim 'Fajzera' - poručuje Lena.

Savet je i imunizacija pre trudnoće, ali ukoliko to nije učinjeno, u dogovoru sa ginekologom određuju se termin i vrsta vakcine.

Videla tek rođenog sina na slici i preminula! JOŠ JEDNA PORODILJA IZGUBILA BITKU SA KORONOM, suprug neutešan: Kako će dete sada bez majke!

Doktor Dušan Simić, ginekolog Doma zdravlja Niš, naglašava da ono što je dozvoljeno u trudnoći, faktički jedino ispitano jeste "Fajzer" vakcina, potpuno je bezbedna.

Foto: Peđa Milosavljević

Imunizacija posle 12. nedelje

Savet je da se sa imunizacijom počne posle 12. nedelje, kada se završi organogeneza ploda.

Izuzetak su žene koje su pre trudnoće primile kinesku vakcinu, pa moraju sačekati da prođe šest meseci od te doze kako bi se vakcinisale "Fajzerom". Jelena je prvu dozu primila u prvom tromesečju ne znajući da je trudna.

- Nikakvih problema. I preporučila bih svakom, da uživaju u trudnoći - ističe Jelena Stojičić.

Od početka pandemije u Nišu su preminule tri trudnice i jedna porodilja.

Profesor Predrag Sazdanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, kaže za RTS da će prvi ginekolog akušer koji bude dobio prijavu jer nije preporučio vakcinaciju i izazvao bolest sa smrtnim ishodom, opametiti sve ostale lekare da to učine.

Trenutno je u crvenoj zoni hospitalizovano šest porodilja i sedam trudnica. Među zaraženima, samo jedna porodilja je vakcinisana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija