• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.10.2021

10:03

Na Infektivnoj klinici je više od 90 odsto nevakcinisanih, nemamo mesta! ČIM JEDNOG PACIJENTA PUSTIMO, PRIMIMO DRUGOG!

Društvo

Na Infektivnoj klinici je više od 90 odsto nevakcinisanih, nemamo mesta! ČIM JEDNOG PACIJENTA PUSTIMO, PRIMIMO DRUGOG!

Podeli vest

U Infektivnoj klinici nema više slobodnih mesta. Svakog dana pregledaju oko 200 pacijenata, a početkom avgusta ih je pregledano 70-tak. Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti, KCS-a dr Ivana Milošević kaže da je u klinici 90 odsto nevakcinisanih

Danima je najviše zaraženih u Beogradu. Gotovo svaki treći - prema poslednjem preseku. 

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti, KCS-a Dr Ivana Milošević rekla je za RTS da imaju dosta bolesnika i sada je situacija da čim jednog bolesnika otpuste primaju drugoga.

- Veliki je pritisak na prijemnu ambulantu. Kolege koji tamo rade su pod kontinuiranim pritiskom već godinu i po dana. Neminovno je da se čeka na pregled - navela je Miloševićeva.

DOKTORKA IVANA MILOŠEVIĆ UPOZORAVA: Na Infektivnoj najteži pacijent ima 29 godina!

Prema njenim rečima, bolesnici čekaju do poslednjeg trenutka pa se onda jave lekaru, nije poenta koliko će da čekaju, već je poenta da dobiju pravovremenu terapiju. Apelovala je na sve zaražene da se što pre jave lekaru.

- Mesto zaražavanja je obično bilo koji vid socijalnog kontakta, proslave, izlasci, bilo koja situacija gde se nije nosila maska. Vidim u autobusu ljude koji ne nose masku i ne mogu da verujem - naglasila je doktorka.

Istakla je da su uglavnom u bolnici nevakcinisani bolesnici, mlađi, sredovečni muškarci, gojazni su oni koji imaju tešku kliničku sliku.

- Vakcinisani pacijenti, kojih je manje od 10 posto su oni koji imaju teške hronične bolesti. Prethodno zdravi i vakcinisani, ako se i zaraze uglavnom imaju kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju - kaže Miloševićeva dodajući da je više od 90 posto nevakcinisanih u Infektivnoj klinici.

Foto: printscreen

Bolesnici čekaju do poslednjeg trenutka, pa se tek onda jave lekaru

Govoreći o nekovid pacijentima, kaže da hiv pozitivni bolesnici imaju kontinuirani prijem u kliniku, oni sa hroničnim hepatitisima u ovom trenutku rade kao konsultativna služba.

ODGOVORI NA 15 KLJUČNIH PITANJA O VAKCINACIJI! Dr Ivana Milošević razrešila sve dileme!

U toku je renoviranje Infektivne klinike, koja je osnovana 1926. godine. Miloševićeva kaže da dosta već urađeno da su sada smešteni u renoviranoj polovini, a pitanje je dana kada će da se pređe i u drugu renoviranu polovinu zgrade što će značiti da će bolesnici dobiti dostojanstvene uslove za lečenje, a lekari dostojanstvene uslove za rad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zak

pre 2 godine

Ova placenica neka laze njenu mamu , ovo je obican grip

Ja

pre 2 godine

Obican grip sa 7000 hospitalizovanih, kakav si ti njub.

Ljubiša

pre 2 godine

Je l'? Pa, ajde, idi u kovid bolnicu, ili u ambulantu za testiranje bez maske, napravi neki selfi, ili još bolje, popij iz iste čaše vodu sa nekim od njih. A da nije i zemlja ravna ploča, a vakcina tečni čip, koji se posle preobrazi u čvrsto stanje?

Deda

pre 2 godine

Noćas se na pregled čekalo desetak sati.Zaposleni rade rudarski posao i daju sve od sebe ali ih je malo.

Ljubiša

pre 2 godine

Ima ih dovoljno, nego vas nedokaznih ima previše.

Ljubiša

pre 2 godine

Lako se to reši. Ne primajte nevakcinisane, osim onih koji nisu smeli da prime vakcinu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17