• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tijana Majkić/ Andrijana Nikolić

17.11.2021

13:08

TO JE UKINUTO JOŠ PRE 20 GODINA  - ne možemo da verujemo da se tako nešto radi! Veterinari su zgroženi ŠOKANTNOM fotografijom koja je digla Srbiju na noge! /FOTO/

Instagram/karmagawa

Društvo

TO JE UKINUTO JOŠ PRE 20 GODINA - ne možemo da verujemo da se tako nešto radi! Veterinari su zgroženi ŠOKANTNOM fotografijom koja je digla Srbiju na noge! /FOTO/

Podeli vest

Fotografija koja kruži internetom, a koja je digla celu planetu na noge i izazvala gađenje i nevericu pokazuje svu moguću okrutnost čoveka

Kako je Informer već pisao, na fotografiji se vidi da su biglovima nasilno stavljene maske kako bi udisali dim za potrebe eksperimenta duvanske industrije.

Čitava javnost u Srbiji šokirana je činjenicom dokle ide ljudska monstruoznost, i sa kakvim bolom i patnjom su suočene životinje.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karmagawa (@karmagawa)

 

 

Odavno već nije tajna da se životinje vode kao niža stvorenja, i da uveliko služe u eksperimentima koji se odvijaju u svrhu humane medicine.

Ono što šokira jeste činjenica šta je kapitalizam uradio ljudskoj svesti, kada prestaje briga za drugi život pod raznim izgovorima, zarad jednog cilja, a to je novac.

Član 4. tačka 1 ZAKON O DOBROBITI ŽIVOTINJA
("Sl. glasnik RS", br. 41/2009)

Načelo univerzalnosti bola, koje podrazumeva da životinje mogu da
osete bol, patnju, stres, strah i paniku, kao i obavezu čoveka da pored očuvanja
vrste brine i o zaštiti života i dobrobiti svake jedinke.

 

Foto: Printscreen/Youtube/Animal Equality

Šta je vredno ovih tužnih očiju

 

Ekipa Informera razgovarala je sa veterinarom i kinologom Nemanjom Jovanovićem.

- Ja sam kao stručnjak u šoku i neverici šta čujem - zgranuto je rekao Nemanja.

To je ukinuto još pre 20 godina

Tada su se životinje žrtvovale, ništa se nije na živo radilo, životinje nisu mučene

 

Nemanja se zatim osvrnuo i objasnio da je za vreme kada je on bio student ta praksa prekinuta.

- Pre smo radili na malim gmizavcima, miševima i žabama. Međutim, to je odavno davno prošlo vreme. U školskim ustanovama se to više ne koristi, tačnije nema žrtvovanja jedinki - ostao sam zatečen, da li mi verujete ističe.

Član 5. tačka 18 ZAKON O DOBROBITI ŽIVOTINJA
("Sl. glasnik RS", br. 41/2009)

Zabranjeno je zlostavljanje životinje jeste svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama kojim se namerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska celovitost životinje i izaziva smrt, i to: fizičko i psihičko zlostavljanje.

 

Foto: Shutterstock

- Neshvatljivo je da neko u današnje vreme, u savremeno doba izlaže pse dimu. Ti psi se žrtvuju, kako bi im se kasnije gledala pluća, to je jedino logično objašnjenje, ako ga uopšte i ima. To se treba žestoko kazniti i zabraniti, pisati peticije - zaključuje Jovanović.

Član 7. tačka 25 ZAKON O DOBROBITI ŽIVOTINJA
("Sl. glasnik RS", br. 41/2009)

Zabranjeno je davati lekove, medicinska sredstva i druga slična sredstva koja
nemaju za cilj dijagnostiku, preventivu, lečenje životinje i poboljšanje
njenog zdravstvenog stanja, a koja mogu dovesti do promena u ponašanju,
fizičkim i psihičkim sposobnostima životinje;

 

Ostaje samo jedno pitanje, ako zakon postoji, zašto je pojedincima, kojih je nažalost sve više dozvoljeno da se bez ikakve kazne izvuku za zločina koji su počinili?

Javnost, kao i pojedinci moraju da znaju da je zakonom Republike Srbije zabranjeno i kažnjivo u bilo kom vidu povrediti životinju, lanac je zabranjen zakonom, kao i boks.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15