• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo/Informer

30.11.2021

12:36

Neuporedivo bolje prolaze imunizovani ljudi! NEVAKCINISANOM PACIJENTU KORONA ODNESE PLUĆA ZA PAR SATI!

printscreen

Društvo

Neuporedivo bolje prolaze imunizovani ljudi! NEVAKCINISANOM PACIJENTU KORONA ODNESE PLUĆA ZA PAR SATI!

Podeli vest

Kardiolog dr Dejan Simeunović pričao je o kliničkim slikama u ovom talasu korone i razlici između vakcinisanih i nevakcinisanih pacijenata. Doktor, koji je bio šef prijema u kovid bolnici u Batajnici, rekao je da su razlike u kliničkoj slici vakcinisanih i nevakcinisanih pacijenata ogromne, kao i da ne pitaju iste stvari

- Bio sam šef prijema u Batajnici, za dve nedelje koliko sam bio tamo, nije bilo vakcinisanih sa težom slikom, da završe na respiratoru ili, ne daj Bože, umru. Svakom pacijentu iznad kreveta piše ime, prezime, da li je vakcinisan, i postavljen je i rendgenski snimak pluća. Neuporedivo bolje prolaze vakcinisani ljudi, iz iskustva pričam jer sam lečio ogroman broj bolesnika i tokom, i u postkovidu - rekao je dr Simeunović a potom objasnio dejstvo cepiva.

Posle više od dva meseca KBC "Zvezdara" izlazi iz kovid režima! POMOZITE NAM DA TAKO I OSTANE! Ovi pacijenti će prvo biti zbrinuti!

- Priča je kompleksna, ali je moramo objasniti jednostavno. Vakcina omogućava pravovremeno pokretanje imunog sistema. Bakterijska infekcija napada na nivou ćelije, ali virus je kao malignitet, duboko prodire u organizam, i ako ga na vreme ne dešifrujemo velika je 'igra' kako će se organizam boriti. Vakcinisani organizam stvara ćelije koje će ga braniti, na vreme ulazi u imuni odgovor i odbranu, i sprečava najgore, a to je terminalna, gotovo neizlečiva faza bolesti - upozorio je on.

Nevakcinisani pacijenti

Kod nevakcinisanih pacijenata, navodi kardiolog, dešavala su se izuzetno nagla i iznenadna pogoršavanja stanja.

- Vi pričate s pacijentom, a on za nekoliko sati pada na respirator. Virus mu za toliko vremena 'odnese' dve trećine pluća. A vakcinisani pacijent, koji je dobro prošao ali je u bolnici video kako su prošli nevakcinisani, po izlasku samo pita - kada mogu opet da se vakcinišem - rekao je on.

- Virus se prilagođava nama kao i mi njemu, i gde je tome kraj, nije poznato ali je važno da mi budemo spremni i da se naviknemo da ćemo još par godina živeti sa ovom infekcijom - rekao je on.

Pluća posle korone se leče i po godinu dana! Infekcija može da uzrokuje trajne probleme sa disanjem!

U trenutnom talasu kliničke slike jesu bile teže, trenutno je situacija nešto bolja u crvenoj zoni, i doktor se nada da će do sredine januara situacija biti još povoljnija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Buster doza Sinofarma će povećati količinu antitela u organizmu! ZAŠTITIĆE NAS OD OMIKRON SOJA VIRUSA!
Društvo

Buster doza Sinofarma će povećati količinu antitela u organizmu! ZAŠTITIĆE NAS OD OMIKRON SOJA VIRUSA!

Profesorka Medicinskog fakulteta Tanja Jovanović rekla je za RTS da, prema podacima istraživanja "Sinofarmove" vakcine u koje je uključeno oko 10.000 ispitanika, posle buster doze dolazi do značajnog porasta količine antitela i da očekuje da će, i ako omikron soj dođe u Srbiju, osobe koje su primile "Sinofarmovu" vakcinu biti zaštićene tom ogromnom količinom antitela od novog soja

30.11.2021

10:23

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17