• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2021

14:41

Gradonačelnik Bakić: Grad Subotica će Rvačkom klubu "Spartak" uvek biti siguran oslonac i podrška /FOTO/

Strahinja Babović

Društvo

Gradonačelnik Bakić: Grad Subotica će Rvačkom klubu "Spartak" uvek biti siguran oslonac i podrška /FOTO/

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa rukovodstvom, trenerima i rvačima Rvačkog kluba Spartak, najtrofejnijeg subotičkog sportskog kolektiva koji je nedavno u Kanjiži, u finalu Super lige Srbije trijumfom nad Proleterom iz Zrenjanina (5-3) postao novi ekipni prvak naše države u rvanju grčko-rimskim stilom

Ovo je čak 23. ekipna titula u dugoj istoriji Rvačkog kluba „Spartak“, izjavio je, tim povodom, gradonačelnik Bakić, ističući kako su građani Subotice posebno ponosni na ovaj klub koji je od prvih uspeha, davne 1947. godine do danas, osvojio 36 medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama koje su Subotičane Davora Štefaneka, Momira Petkovića i Refika Memiševića upisale u istoriju, što Rvački klub „Spartak“ svrstava među najtrofejnije sportske kolektive u svetu.

Foto: Strahinja Babović

Subotica

- Zapamtili smo i šampione poput Boška Marinka, Sretena Damnjanovića i Senada Rizvanovića, a nova nada ’Spartaka’ je Sebastijan Nađ koji ostvaruje zapažene rezultate na evropskom i nacionalnom nivou. Njemu i svim takmičarima ovog velikog kluba Grad Subotica će biti uvek oslonac i podrška.

Foto: Strahinja Babović

Stevan Bakić

- Zajedno sa Sportskim savezom grada ćemo nastaviti da obezbeđujemo najbolje uslove za rad ovog dragocenog sportskog kolektiva“, naglasio je Bakić, i dodao da, s obzirom na to da će se naš proslavljeni rvač Davor Štefanek priključiti stručnom štabu Rvačkog kluba „Spartak“, najtrofejniji subotički sportski kolektiv ne treba da brine za svoju budućnost.

Foto: Strahinja Babović

Stevan Bakić

Davor Štefanek je rekao da mu je ovo, zvanično, poslednja takmičarska godina i da će se u narednom periodu posvetiti sportskom radu i funkciji predsednika Sportskog saveza Srbije, na koju je nedavno izabran po drugi put. 

Foto: Strahinja Babović

Davor Štefanek

- Drago mi je što je Rvački klub Spartak posle četiri godine ponovo šampion naše zemlje. Iako od nas to niko nije tražio, ovo je prilika da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ulaganjima u sport i ozbiljnom i strateškom odnosu naše države prema sportu, kao i gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću na podršci koju konstantno pružaju Rvačkom klubu Spartak - podvukao je Davor  Štefanek.

Foto: Strahinja Babović

Spartak

U znak zahvalnoti za sve što čini za  Rvački klub Spartak, sportski direktor RK Spartak, Sreten Damnjanović, uručio je gradonačelniku Stevanu Bakiću zlatnu medalju osvojenu nedavno u Kanjiži, u finalu ekipnog prvenstva Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!
Tenis

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu Sportskog suda u Lozani koji je Janika Sinera oslobodio krivice za korišćenje zabranjenih supstanci na turniru u Sinsinatiju prošle godine. Ovaj potez se, naravno, nije dopao prvom reketu sveta, ali ni teniskom Savezu Italije.

28.09.2024

16:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija