• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

27.12.2021

20:55

DA NISMO PUCALI NA ALBANCE, UNIŠTILI BI GRAČANICU! NORVEŠKI OFICIR OTKRIO TAJNU KOJU KFOR I ZAPAD KRIJU 17 GODINA! Srbija pamti, neće zaboraviti viteštvo!

Društvo

DA NISMO PUCALI NA ALBANCE, UNIŠTILI BI GRAČANICU! NORVEŠKI OFICIR OTKRIO TAJNU KOJU KFOR I ZAPAD KRIJU 17 GODINA! Srbija pamti, neće zaboraviti viteštvo!

Podeli vest

Siguran sam da ih nismo zaustavili na Čaglavici, oni bi došli u Gračanicu i tamo uništili sveti manastir, kao što su uradili u mnogim drugim mestima na Kosovu

Knut Flovik Toresen, istoričar i norveški oficir koji je bio u misiji na Kosovu i Metohiji, izjavio je da je ponosan što je bio norveški oficir kada su 17. marta 2004. godine vojnici iz njegove zemlje sprečili Albance da prodru preko Čaglavice u Gračanicu i spale manastir.

Toresen je, prepričavajući detalje dešavanja martovskog pogroma, rekao da su bile dve čete norveških vojnika koje su branile selo Čaglavicu od 12.000 albanskih demonstranata, ističući da su norveški vojnici, za razliku od nekih vojnika iz drugih zemalja, obavili dobar posao za dva dana.

- Imali smo više od 20 norveških vojnika koji su bili ranjeni tih dana. Bili smo takođe prinuđeni da otvorimo paljbu prema albanskim demonstrantima gde su neki od njih izgubili život. Situacija je bila, nažalost, neophodna da bi spasili i odbranili napad. Siguran sam da ih nismo zaustavili na Čaglavici, oni bi došli u Gračanicu i tamo uništili sveti manastir, kao što su uradili u mnogim drugim mestima na Kosovu.

MEGA EKSKLUZIVNO! AUTORSKI TEKST MARIJE ZAHAROVE, AMERIMA NEĆE BITI DOBRO! SAD proglasile globalni pohod na korupciju, a svojim nezaposlenim ukrali 100 milijardi dolara!

On je, u intervjuu za prištinsko Jedinstvo, naveo da misli da je većina norveških vojnika, koji su bili na Balkanu i ne samo na Kosovu, došla kući sa drugačijim stavom od onoga što je predstavljeno u medijima kod kuće.

Toresen je rekao da je na Kosovu kao norveški oficir bio 2001, 2003. i 2004. godine i da su tada Srbi živeli u strašnim uslovima.

- Deca koja su išla u školu morala su da imaju vojnu zaštitu. Stalno su se dešavali zločini nad Srbima. Izdvojio bih dva slučaja koja su ostavila dubok trag - ubistvo starijeg bračnog para Stolić u Obiliću i ubistvo srpske dece u Goraždevcu. Bilo je i mnogo incidenata, a sve sa ciljem da se Srbi proteraju sa Kosova. Mnogi događaji bili su prikriveni, a u zapadnom delu sveta Kosovo je predstavljeno kao uspešno obavljena misija - ukazao je Toresen.

(VIDEO) KO BI REKO ČUDA DA SE DESE, DA MILJACKA DPS ODNESE... Samo, ne pevaju ovo Srbi u Crnoj Gori, VEĆ SAV U TRANSU DRITAN ABAZOVIĆ! Sudeći po ovome, MILO JE UGASIO!

Završavajući angažman u vojnoj misiji, vratio se struci - istoriji, izučavajući zločine NDH i stradanje srpskih zarobljenika u nacističkim logorima u Norveškoj. Piše knjige, drži tribine i okrugle stolove, a uskoro snima i film da bi dokazao istinu o stradanju Srba, navodi portal Jedinstvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bosnjacka mahala

pre 2 godine

Ako su istinite cinjenice navedene u ovom tekstu,bas mi je zao da te nisu u Norvesku vratili u aluminijumskom kovcegu.Norvesko fasisticko govno.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija