• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.T.

03.01.2022

11:39

(VIDEO/FOTO) NAJNOVIJE INFORMACIJE S MESTA NESTANKA MATEJA PERIŠA! Ronioci Žandarmerije u pripravnosti, uslovi pod vodom IZUZETNO TEŠKI!

informer.rs

Društvo

(VIDEO/FOTO) NAJNOVIJE INFORMACIJE S MESTA NESTANKA MATEJA PERIŠA! Ronioci Žandarmerije u pripravnosti, uslovi pod vodom IZUZETNO TEŠKI!

Podeli vest

Potraga za nestalim mladićem iz Splita Matejem Perišem ušla je u četvrti dan. Pored Beton Hale, gde je poslednji put viđen, rekom Savom patroliraju čamci Rečne policije, a pretražuje se i šira okolina Ušća i reke Dunav

Prema najnovijim informacijama u potrazi za Matejem Perišom angažovani su svi raspoloživi kapaciteti Mup Srbije i Reče policije. Patrolira se rekom Savom, ali i Dunavom gde bi u najgorem slučaju moglo da bude pronađeno telo nestalog mladića-rekao je novinar TV Pink Mladen Mijatović. 

Tom prilikom on je posebno podsetio na sve otežavajuće okolnosti koje su mogle da se dese ukoliko je mladić nesrećnim slučajem pao u vodu. 

- Voda reke Save i reke Dunav je izuzetno hladna. Danas je izmereno u Savi samo 7,2 stepena dok je temperatura Dunava još niža samo 4,8 stepeni, što hipotetički znači da ukoliko neko upadne u reku i odmah ne izađe, zbog hipotermije smrt nastupa ekstremno brzo. Organizam ne može da izdrži tako nisku temperaturu vode, bez obzira na to da li je neko dobar plivač.

Foto: J. Tošić

Mesto na kojem su kamere snimile mladića kako silazi prema reci

Na pronaleženju Mateja Perića od samog početka potrage angažovane su jedinice Rečne policije, a u pripremi su i ronioci žandarmerije.

- Još uvek nema potrebe za angažman ronilačke ekipe, jer još nije dokazano da je mladi Splićanin zaista upao u reku. U svakom slučaju  ronioci su u pripravnosti da zarone čim dobiju naređenje. Inače vidljivost u reci je bukvalno nula.

Jaka struja i Save i Dunava, dodatno će otežati njihov zaron i potragu za nestalim-rekao je Mladen MIjatović ističući da je i otac nestalog mladića Nenad Perić koji je sinoć stigao u Beograd pohvalio angažman policije u potrazi za njegovim sinom.  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVO SMO SAZNALI posle četiri dana opsežne potrage EVO ŠTA KAŽE OTAC NESTALOG MLADIĆA
Društvo

OVO SMO SAZNALI posle četiri dana opsežne potrage EVO ŠTA KAŽE OTAC NESTALOG MLADIĆA

Javnost u regionu je ustalasao nestanak mladića Splićanina Mateja Periša u Beogradu. Njemu se trag gubi 31. decembra oko 2.30 časova kada je ustao od stola u klubu "Gotik" gde je sedeo sa prijateljima i zaputio se ka toaletu. Mateja od tog trenutka niko ga više nije video. Nenad Periš, otac nestalog mladića, došao je sinoć u Beograd i medjima rekao da je cela porodica potresena, a naročito ćerke

03.01.2022

09:16

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija