• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

10.01.2022

13:34

U noći kad je Matej nestao, prijatelji tražili karte za doček?!

Tom Dubravec/Cropix/Slobodna Dalmacija

Društvo

U noći kad je Matej nestao, prijatelji tražili karte za doček?!

Podeli vest

Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, od kada mu su gubi svaki trag

Drugovi nestalog Splićanina Mateja Periša 31. decembra oko 15 časova otišli su do jedne beogradske agencije za rezervaciju mesta za izlaske, kako bi preuzeli karte za jedan beogradski splav koji su prethodno rezervisali da bi tamo proveli novogodišnju noć, ekskluzivno saznaje Srbija Danas!

Pretpostavlja se da oni nestanak svog druga iz Splita nisu uzimali za ozbiljno, pa su planirali da ipak slave Novu godinu u nadi da će se Matej odnekud pojaviti.

- Došao je jedan Matejev prijatelj oko 15 sati 31. decembra. Oni su prethodno rezervisali splav "Kopernikus" kako bi tamo proveli novogodišnju noć. Taj splav se nalazi tačno preko puta kluba "eks Gotik" (Magacin) - otkiva izvor.

Kako navodi, Matejev prijatelj delovao je zabrinuto.

- On je čoveku od koga je trebalo da preuzme karte rekao da je Matej nestao. Naveo je da ga traže od dva ujutru od prethodne noći. Rekao je da su ga tražili po svim bolnicama, ali da od njega nije bilo ni traga ni glasa. Ono što je najviše čudno u celoj situaciji je to da su oni očigledno hteli da proslave novogodišnju noć na splavu, iako je njihov prijatelj sa kojim su došli nestao - kaže izvor.

Foto: printscreen Instagram

MUP je ranije saopštio da je nestanak mladića prijavio njegov prijatelj 31. decembra tek u 18 časova.

Čudno ponašanje prijatelja

Prema mišljenju stručnjaka prijatelji Mateja Periša (27) iz Splita verovatno su odugovlačili sa prijavom njegovog nestanka jer su te večeri svi bili pod dejstom nedozvoljenih supstanci, rekao je jednom prilikom predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković.

- Naravno da je čudno što su čekali 12 sati da prijave slučaj. Možda su čekali da se očiste tela od alkohola i nekih drugih supstanci. Videli smo na snimcima da je posle trčao. Policiji je imperativ da nađe mladića - rekao je predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković.

Podsetimo, pregledom snimaka desetina kamera sa objekata u blizini Beton hale i reke Save policija je uspela da rekonstruiše kuda se Matej Periš kretao nakon što je u noći između 30. i 31. decembra izjurio iz kluba "Gotik". Na snimcima se vidi kako oko 1.40 sati Periš trči pored Beton hale ka Karađorđevoj ulici, a na ovom, kao i drugim snimcima jasno se vidi da Mateja niko nije jurio.

Zatim je više kamera duž Karađorđeve ulice snimilo Splićanina, koji je na sebi imao crnu majicu i bele patike. On je na semaforu kod Brankovog mosta pokušao da zaustavi i uđe u taksi. Zatim je Periš u 1.47 sati snimljen kod zgrade "Geozavoda", nakon čega je odmah utrčao u Travničku ulicu, gde je kamera takođe zabeležila njegovo kretanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija