• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2022

20:53

Matejeva slika osvanula u gradskom prevozu u Beogradu

Informer

Društvo

Matejeva slika osvanula u gradskom prevozu u Beogradu

Podeli vest

Matej Periš iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu. Policija je danas objavila rekonstrukciju njegovog kretanja te noći i istakla da se potraga i dalje nastavlja, kako na rekama, tako i na širem području Beograda.

Nestanak mladića koji je sa drugovima došao na doček u Beograd digao je ceo region na noge. Od kako je obelodanjeno da se Mateju gubi svaki trag nakon izlaska iz kluba "Gotik", gde je bio sa društvom, ekipe srpske policije ne prestaju sa potragom i ona intezivno traje već 13 dana.

Kako bi otkrili šta se desilo sa mladićem, na društvenim mrežama deljeni su brojni apeli u kojima su molili ljude da se jave ako znaju bilo šta u vezi sa njim. Plakati sa Matejevom slikom polepljeni su po Beogradu, a jedan naš čitalac slikao je večeras Matejevu fotografiju u gradskom prevozu u Beogradu.

Iako je od nestanka prošlo 13 dana, njegov otac Nenad Periš, koji je od početka potrage u Beogradu, rekao je danas da ne gubi nadu da je njegov sin živ.

Danas se oglasio i MUP Srbije, koji je objavio video sa detaljnom rekonstrukcijom njegovog kretanja.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se dodaje, na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem.

"Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijatelima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija