• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2022

09:12

Evo kako će od sutra đaci pohađati nastavu!

Pixabay

Društvo

Evo kako će od sutra đaci pohađati nastavu!

Podeli vest

Tim za škole doneo je odluku da od sutra, 31. januara, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, a stariji osnovci po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe

I za učenike srednjih škola nastava će se odvijati prema kombinovanom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Od početka drugog polugodišta, isti model nastave odvijao se u centralnoj Srbiji, dok u Vojvodini svi osnovci pohađaju nastavu uživo.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Podsetimo, predsednik sindikata Vladan Chirić rekao je za Tanjug da je u niškim školama zaraženo više od 1.200 učenika i da raste broj obolelog nastavnog kadra.

On kaže da na osnovu podataka dobijenih od predsednika školskih sindikata, broj kovid pozitivnih u školama u Nišu stalno raste.

- Već juče ta brojka je bila uvećana, sada je još veća. Mnogi roditelji nisu prijavili svoju decu koja su pozitivna na kovid - rekao je Ćirić.

Naveo je da su zahtev za onlajn nastavu uputili Ministarstvu prosvete.

- Nadamo se da će to uroditi plodom, nemoguće je nastaviti nastavu ako se ovako bude odvijala. Plašim se da stvarno ne budemo mogli da organizujemo nastavu kako treba - naglasio je Ćirić i dodao da je najbolje rešenje bilo produžetak raspusta, koji je završen 21. januara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija