• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2022

16:44

RASPISANI KONKURSI ZA RV I PVO! Evo kakvi su uslovi i kako da konkurišete! (FOTO)

MOD

Društvo

RASPISANI KONKURSI ZA RV I PVO! Evo kakvi su uslovi i kako da konkurišete! (FOTO)

Podeli vest

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije danas su raspisali konkurs za slušaoce Kursa za rezervne oficire Vojske Srbije roda avijacije, kao i prijem podoficira u Ratno vazduhoplovstvo i PVO. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je mlade da iskoriste priliku i postanu deo elitnog plavog stroja Vojske Srbije

- Budućim oficirima avijacije i podoficirima RV i PVO pružamo mogućnost da rade sa najsavremenijim avionima i helikopterima, usavršavaju se, napreduju i pre svega služe našoj otadžbini – rekao je ministar Stefanović.
 
Na javni oglas za Kurs slušalaca za rezervne oficire mogu se javiti mladići i devojke, sa završenim osnovnim studijama, koji do kraja 2022. godine navršavaju 27 godina ili su mlađi. Prijave se mogu podneti do 31. marta na portalu e-uprave i na šalterima „Pošte“, kao i u nadležnim centrima Ministarstva odbrane - nekadašnjim vojnim odsecima, dok kandidati koji imaju boravište u inostranstvu to mogu učiniti u nadležnim diplomatsko - konzularnim predstavništvima Republike Srbije.

Foto: MOD

Svi kandidati, koji zadovolje uslove konkursa, upućuju se na selekciju, koja obuhvata psihološku i zdravstvenu procenu, kao i selektivnu padobransku i letačku obuku koja se realizuje u jedinicama Vojske Srbije. Izabrani kandidati počinju sa Kursom 1. septembra ove godine. Oni koji uspešno završe Kurs imaju mogućnost prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu oficira roda avijacije.
 
Takođe, Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije raspisala je i konkurs za prijem 89 podoficira u 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva, 98. vazduhoplovnu brigadu i 126. brigadu vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja.

Priliku da steknu prve podoficirske činove imaju kandidati do 40 godina starosti, koji ispunjavaju uslove konkursa i ostvare najbolje rezultate na selekciji. U zavisnosti od formacijskog mesta, oni će raditi u Beogradu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu i drugim mestima u kojima su razmeštene jedinice RV i PVO.  Na konkursu je najviše pozicija koje zahtevaju tehnička usmerenja stečena tokom četvorogodišnjih srednjih škola, a za pojedina formacijska mesta neophodna je vozačka dozvola „B“ kategorije.
 
Kandidati i kandidatkinje koji budu imali najviše uspeha tokom selekcije, biće upućeni na šestomesečni kurs za podoficire u centre za obuku Vojske Srbije gde će sticati neophodna stručna znanja za poslove koji ih očekuju. Polaznici koji uspešno završe obuku postaju kandidati za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Foto: MOD

Očekuje ih mnoštvo prilika za usavršavanje i napredovanje uz benificije koje u vidu stabilnih i redovnih primanja, rešavanja stambenog pitanja i vrhunske zdravstvene zaštite nudi profesionalna vojna služba.
 
Zainteresovani dodatne informacije o konkursima mogu dobiti u nadležnom centru Ministarstva odbrane, nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u inostranstvu, Komandi RV i PVO, kao i na sajtu Ministarstva odbrane na sledećim linkovima:

Javni oglas za prijavu kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije roda avijacije

Javni konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u svojstvu podoficira


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija