• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

06.02.2022

18:55

ŽIVELA U 14 KVADRATA SA SLEPIM MUŽEM I DVOJE DECE, ALI JE TOME DOŠAO KRAJ! Snežana nije mogla da sakrije oduševljenje!

printscreen

Društvo

ŽIVELA U 14 KVADRATA SA SLEPIM MUŽEM I DVOJE DECE, ALI JE TOME DOŠAO KRAJ! Snežana nije mogla da sakrije oduševljenje!

Podeli vest

Snežana Janković sa suprugom, koji je ostao slep, ćerkom od dve godine i bebom od 5 meseci živi u socijalnom stanu od 14 kvadarta. Ipak, za njen problem, nađeno je rešenje ovoga jutra u emisiji Jovane Jeremić

Ekipa "Novog vikend jutra" posetila je Snežanu i njenu porodicu koja je istakla da je zahvalna opštini Stara Pazova jer su im dali stan na korišćenje, ali da je sada njima potreban veći prostor, s obzirom na to da se ova porodica proširila.

Nama je problem što živimo u malom stanu koji smo dobili od opštine Stara Pazova, mi smo njima zahvalni na tome, ali kako je Stefan došao (beba od 5 meseci) prosto je nemoguće funkcionisati. Mi ovde sve radimo i ručamo i sve, sve, sve... Najviše ispaštaju deca, Stefan hoće da spava, Milica hoće da se igra... Ne možemo da funkcionišemo, noću kada se on probudi, onda smo svi budni - rekla je Snežana i dodala:

Foto: printscreen

Obećano je i rečeno od strane opštine da ćemo dobiti više kvadrata, nikada nismo obavešteni i jednostavno nismo mogli više. 6. decembra smo bili u Predsedništvu, oni su rekli da su kontaktirali opštinu Stara Pazova i Centar za socijalni rad, oni su nam uplatili pomoć. Suprug je pre 6 godina oslepeo na levo oko skroz, doktor nije završio sve operacije kako treba. Pre 3 godine ja sam sa Milicom bila u drugom stanju, to se desilo isto i na desnom oku, ali i to je oštećeno, tako da nije za posao sposoban. Išli smo na sve te moguće komisije. Mi ne tražimo mnogo, samo da oni imaju neki svoj mir, da mogu da se igraju, spavaju normalno - istakla je ona.

Foto: printscreen

Tekst potpisa

Direktor stambene agencije u opštini Stara Pazova Vladimir Jovanović kaže kako je ova porodica dobila stan koji je ispunjavao sve njihove uslove u tom momentu, ali da je situacija sada malo komplikovanija.

Mi smo apsolutno želeli njima da izađemo u susret i dali smo ovaj stan koji je ispunjavao uslove za njih u tom trenutku. Ima 29 stanova koji se daju za socijalnu kategoriju, u međuvremenu se na sreću desilo da se porodica proširila, ali mi jednostavno do danas nemamo veći stan koji bi im dali. Moram da kažem da su ovi stanovi od maksimalno 40 kvadrata, oni dobijaju stan, znamo da je situacija takva - rekao je Jovanović.

Foto: printscreen

Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić gostovao je u "Novom vikend jutru" na Pinku dok je trajalo ovo uključenje. Istakao je da su slučajno došli do rešenja ovog problema, kao i da ovoj porodici treba pomoći.

- U poslednjih 10 godina slušajući ovakve ili slične probleme, mi smo izgradili objekte. Ja nisam znao da će ovaj prilog da uđe u moje gostovanje, pa dok je trajao prilog, dogovorili smo da zajedno pokrenemo akciju da se izgradi neki veći objekat za ovu porodicu. Ljudima treba pomagati, da se izgradi neka montažna kuća ili veći objekat - rekao je Glišić.

Foto: printscreen

Kada je čula ove Glišićeve reči, Snežana nije mogla da zaustavi suze, a zatim je poručila kako je odrasla u hraniteljskoj porodici, dok je njen muž detinjstvo proveo u Domu, zbog čega nemaju nikakvu imovinu.

- Hvala! Šta da kažem? Vidite i sami, mi nemamo nikakvu imovinu, ja sam odrasla u hraniteljskoj porodici, suprugu u Domu na Vračaru - rekla je Slavica kroz suze.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

TREBA POMOCI ALI NIJE 14 KVADRATA NEGO 29...KAO DRUGO STAN JE EXSTRA A KAO TRECE NA HILJADE I HILJADE NEMAJU NI 14.

branka

pre 2 godine

Jankovic trceci dete uvodi u zgradu, nose pune kese hrane, sokova, pica i od te opštine uzmu sta im treba....sve ta Snezana zna...i od koga treba trazi, i koja ce se zena u Stambenoj agenciji sazaliti na nju, i da ima pravo na pomoc...pa ako nemas gde da zivis sto pravis decu sa kao slepim covekom....idi radi...upisi dete u vrtic i idi radi...ne, nego ce drzavu da zezne da joj kupi kucu.pri tome sto ne ide na opstinu iz koje su dosli pa trazi pomoc, nego dosla ovde jer je ovde ima. sad ce svi da nagrnu u pazovu a pazovcani mogu odmah u dunav jer nece imati mesta u svojoj opstini. ne placaju kirije i moja kuma zivi tamo, ne placaju ni struju i to im placa stambena agencija! ne valja im pazova pa mars iz pazove bre!!!!

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija