• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

10.02.2022

12:48

GDE ĆE VAM DUŠA?! Velika prevara u Valjevu: Postavljali lažne humanitarne kutije i tako prikupljali novac!

printskrin/fejsbuk/rodi se na lepom mestu

Društvo

GDE ĆE VAM DUŠA?! Velika prevara u Valjevu: Postavljali lažne humanitarne kutije i tako prikupljali novac!

Podeli vest

Neko u Valjevu zloupotrebljava ime Udruženja "Rodi se na lepom mestu” i putem kartonskih kutija, postavljenih u nekoliko trgovinskih radnji, prikuplja novac navodno za prihvatilište za decu

Već danima neko u Valjevu zloupotrebljava ime Udruženja "Rodi se na lepom mestu” i putem kartonskih kutija, postavljenih u nekoliko trgovinskih radnji, prikuplja novac navodno za prihvatilište za decu. Reč je, međutim, o klasičnoj zloupotrebi imena ovog valjevskog Udruženja, a da li je u pitanju i prevara građana trenutno istražuju nadležni državni organi.

Udruženje “Rodi se na lepom mestu” osnovano je pre četiri godine i pred kraj prošle završilo je svoju misiju – akciju prikupljanja novca za obnovu Odeljenja ginekologije i porodiliša Opšte bolnice u Valjevu.

Međutim, pre izvesnog vremena u nekoliko trgovinskih objekata u Valjevu, radnji, pekara i butika, pojavile su se takozvane humanitarne kutije u koje se ubacuje novac, a na kojima se nalazi plakat humanitarne fondacije “Rodi se na lepom mestu”, sa fotografijom troje mališana, sloganom “Zamisli da je tvoje” i dinarskim i deviznim računom za uplatu, ali bez telefonskog ili nekog drugog kontakta, kao i preciznog objašnjenja za šta se novac na taj način skuplja.

Na ovu pojavu, reagovali su iz Udruženja “Rodi se na lepom mestu” objavom na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici i informacijom da je akcija prikupljanja sredstava za ginekološko-akušersko odeljenje valjevske bolnice, zapravo završena.

- Nedavno su se pojavile kutuje za prikupljanje sredstava na kojima je naveden naziv našeg udruženja. Ograđujemo se i upozoravamo sve da mi kao Udruženje “Rodi se na lepom mestu” više ne prikupljamo sredstva, čak i broj žiro računa, kao i logo našeg Udruženja, nisu ispravni. Molimo sve da paze kome upućuju donaciju. Do sada smo sva pristigla sredstva koristili namenski i isključivo za nabavku medicinskih instrumenata za porodilište i ovakav vid zloupotrebe našeg imena je nedopustiv – saopštava Udruženje “Rodi se na lepom mestu”.

Preciziraju da njihovo ime, s obzirom da su registrovani u APR-u, ne može koristiti neka druga organizacija i da su nekoliko vlasnika trgovinskih objekata, kod kojih su uočene sporne kutije, obavestili “da ne stoje iza te akcije”.

Foto: printskrin/fejsbuk/rodi se na lepom mestu

Žena ostavila kutiju u radnji

Blic je u jednoj radnji u Valjevu zatekao kutiju koju je tu, po rečima zaposlenih, pre desetak dana donela jedna žena i zamolila da tu budu postavljena “bez ikakve obaveze” uz poruku – “pa, ako neko nešto novca ubaci, lepo”.

- Pojma nismo imali da je to naziv drugog udruženja, nama je ta osoba rekla da na ovaj način prikupljaju novac za neko prihvatilište za decu u Valjevu. Kutija nije baš na vidnom mestu, ali generalno slabo ko i ostavi koji dinar. Od kako je postavljena ta osoba ili neko drugi iz te navodne organizacije nisu dolazili da je isprazne ili preuzmu – nemalo su bili iznenađeni u toj valjevskoj trgovini na informaciju da je regularno i zvanično Udruženje “Rodi se na lepom mestu” završilo svoju akciju.

Iz tog Udruženja, inače, prijava o zloupotrebi imena prosleđena je policiji u Valjevu, a “Blicu” su izvori iz istrage potvrdili da je o svemu obavešteno i nadležno tužilaštvo i da je u toku rad o prikupljanju obaveštenja.

Udruženje "Rodi se na lepom mestu", osnovano na inicijativu tadašnjeg načelnika Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Nenada Dimitrijevića, za tri godine svoje misije prikupilo je putem donacija 250.000 evra. Zahvaljujući tom novcu, ovo odeljenje i porodilište bolnice u Valjevu bogatije je za tri ultrazvučna aparata, tri CTG aparata, za prvi radio nož i operacionu salu za patologiju grlića materice, uz najnoviji porođajni sto, opremu i instrumentu za sale za porođaje.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teodor

pre 2 godine

Ma čuj ovo: ušla neka žena i ostavila kutiju!!! Ima li ko u toj radnji ko preuzima odgovornost za takve stvari, jer u kutiji može biti svašta, pa i zapaljivi prašak. I šta, zaposleni su ćutke to prihvatili i nemaju pojma o čemu je reč. A kad bi ih neka inspekcija rebnula po džepu, onda bi drugi put vodili računa ko šta unosi i ostavlja.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17