• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

17.02.2022

09:55

JAGODE STIGLE NA BEOGRADSKE PIJACE, A OD CENE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI! Pogledajte koliko košta činija "crvenog zlata"

Društvo

JAGODE STIGLE NA BEOGRADSKE PIJACE, A OD CENE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI! Pogledajte koliko košta činija "crvenog zlata"

Podeli vest

Prve jagode iz izvoza stigle su u Beograd, a cena crvenog zlata je vrtoglava

Prve jagode iz uvoza stigle su u beogradske piljare i pijace, a za pola kilograma treba izdvojiti čak 650 dinara. 

Na Cvetkovoj pijaci za pola kilograma jagoda treba izdvojiti 500 dinara, ali je zato cena jabuka 60 dinara i ima raznih sorti.

Foto: S. Gajić

Uvozne jagode skupe

- Još uvek nemam jagode, dok ne dođu. Imamo jabuke i kruške viljamovke. Imamo i dosta povrća. Dosta se sada prodaje spanać, rotkve, krompir, salata - kaže Edvard Gavrilović, prodavac na Cvetkovoj pijaci za "Kurir".

A na pijacama se prodaje i kiseli kupus. Prodaje se oko 160 dinara, a cena se kreće između 150 i 200 dinara za kilogram kiselog kupusa.

Foto: Shutterstock

Kilogram rena oko 800 dinara

Ni ren nije jeftin

Kako kaže prodavac Gavrilović, ren u teglicama i korenu se dosta prodaju. Ren u teglici se prodaje za 150 dinara manja teglica, veća za 250 dinara, i od 700-800 dinara košta kilogram korena.

Podsetimo, na tezgama Riblje pijace u Novom Sadu reporteri portala "NS uživo" zabeležili su trenutne cene voća i povrća, a između ostalog su primetili da se u ponudi nalaze i jagode i to po ceni od 400 dinara za činiju.

Dakle, cene jagoda su vrtoglave, a ko je nestrpljiv i želi da ih proba neka spremi debeo novčanik.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija