• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.02.2022

21:00

EKSKLUZIVNO! TRI LINIJE NOVOG BRZOG VOZA! Ovo je red vožnje i vreme trajanja putovanja od Beograda do Novog Sada!

Predsedništvo Srbije/ Dimitrije Gol

Društvo

EKSKLUZIVNO! TRI LINIJE NOVOG BRZOG VOZA! Ovo je red vožnje i vreme trajanja putovanja od Beograda do Novog Sada!

Podeli vest

Brzi voz u Srbiji je postao realnost. Od Beograda do Novog Sada stizaćemo za vreme koje nam je potrebno da popijemo jednu kafu. Informer ekskluzivno saznaje red vožnje i tačna stajališta novog voza

Dok se srpski voz upoznaje sa svojom brzom prugom i svakodnevno se vrše testiranja, sada je poznat i red vožnje kao i dužina putovanja.

Nakon što je ekipa Informera imala priliku da na stanici u Novoj Pazovi snimi jednu od test vožnji novog voza koji razvija brzinu do 200 kilometara na čas, saznali smo da postoje tri varijante kako možete stići brzim vozom do Novog Sada i nazad.

U prvoj varijanti putujete sa samo jednim stajanjem na Novom Beogradu i putovanje traje 36 minuta. Bukvalno dok popijete kafu, tamo ste.

Druga varijanta kaže da možete da stignete za 49 minuta, a u voz se možete ukrcati na nekoj od stanica. To su: Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška i Sremski Karlovci.

Treća i najsporija varijanta, ali sa najviše stanica, kaže da je vreme putovanja oko 56 minuta. Voz staje na 11 stanica, a to su: Novi Beograd, Tošin bunar, Zemun, Zemun polje, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Petrovaradin.

 

Cene karata

Povratna cena karte brzim vozom koji će saobraćati od Beograda do Novog Sada biće 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.

Podsećamo, voz će do Batajnice ići brzinom ispod 200 kilometara na čas, a nakon toga dositzaće rekordno ubrzanje, i 200 kilometara na čas saobraćaće do samog ulaska u Novi Sad.

Cela trasa, što smo se i uverili, ima moderne stanice i impozantne obejkte. A svakako da je ovaj voz san svakog mašinovođe. Sada je u Srbiji taj san postao java.

Vozovi imaju besplatan wi-fi, mini bar, poseban deo za velike prtljage, posebno mesto za osobe sa posebnim potrebam.

"Pusti inspiraciju da te vozi!

Konkurs pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi" za ime i logo novog brzog voza u Srbiji otvoren je i trajaće do 21. februara, a pobednička ideja biće nagrađena sa milion dinara.

Stručni žiri koji će odabrati pobedničko rešenje čine predstavnici kreativne industrije Srbije: Ivan Stanković, jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu, Nataša Filipović, direktor kreativne agencije Ovation, Nebojša Babić, vodeći regionalni vizuelni umetnik i fotograf, Petar Strugar, ambasador platforme "Srbija stvara" i Milorad Milinković, reditelj i predstavnik kreativne industrije Srbije.

Na konkurs se mogu prijaviti domaća fizička i pravna lica, pri čemu je neophodno ispuniti sve uslove navedene na sajtu www.pustiinspiracijudatevozi.rs

 

Pogledajte kako juri brzi voz.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
misko

pre 2 godine

Da vidimo, ako neko radi u NS i putuje svakog dana brzom prugom.. Recimo da ima 22 radna dana u mesecu, za mesec dana to je 22 x 1600 = 35200 dinara. Ako bi zaradjivao na tom poslu 300 000 dinara mesecno, to i nije tako strasno.

Janko

pre 2 godine

Odlično ...brzi vozovi.. Nego imam predlog...da upitate presednika Srbije ili ministra saobraćaja ZAŠTO SU CARGO NA ŽELEZNICANA SRBIJE PRODALI STRANCIMA???? DA LI VI U INFORMERU MOŽETE IZRAČUNATI KOLIKO JE TO MILIONA EVRA NA GODINU DANA??ZAŠTO STRANCIMA KAO MI SRBI TUPAVI ZA CARGO??? KAKO ONO KAŽE PRESEDNIK #ZA BUDUĆNOST SRBIJE#... PA UPITAJTE PRESEDNIKA SRBIJE ILI MINISTRA SAOBRAĆAJA KAKVE SU ONO MITO I KORUPCIJA NA TENDERIMA NA ŽELEZNICAMA SRBIJE...RECIMO NA POSLOVIMA NA ODRŽAVANJU U ŽELEZARI SMEDEREVO!!!!!! ..ILI NA POSLOVIMA OKO ŽELEZNICE .KAO RECIMO OTPAD???...KOLIKO JE DANAS 1KG ŽELEZA NA TRŽIŠTU???? NEVERUJETE...?...PA POSETITE SINDIKATE RADNIKA NA ŽELEZNICI SRBIJE IMA DA VAM UŠI IZRASTU KAO SLONČIĆU DAMBO!!! MIIIILIOOOONI SE GUBE...SRAMOTA...GLUMITE PROVLADINE NOVINE A OVAMO ...MUVAJU PO ŽELEZNICI MILIOOOONE EURA...A DAAAA VI NEKADA MALO SLEPI..MALO GLUVI...MALO NEMI. #ZA BUUUUUDUUUUĆNOOOST SRBIIIIJE ŽIVELA ŽELEZNICA SRBIJE#!!!!!!!!

Milisav

pre 2 godine

Bože kako je lepo.Voleo bih da znam koliko košta,nas,a koliko naše unučiće? Bilo bi red da se zna cena nečije vladavine iz mog džepa?

Biciklista

pre 2 godine

Pa ispred tebe pred polazak otpravnik pusti dve kineske kargo kompozicije pa da vidiš kad ćeš stići u NS . Međunarodni na vreme stiže u Suboticu napolju -15 otkače lokomotivu mi se smrzavamo i pred našim nosom pusti dve kargo kompozicije i tako i u mađarskoj pa sa tri sata kašnjenja stiżemo u BP. Isto tako iz Subotice za Bg ispred putničkog voza pusti dva kineska kargo voza i i 8 (osam ) sati sam putovao do Bg .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!
Showtime

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!

Bio bih vojnik specijalnih jedinica da nisam postao profesionalni fudbaler, kaže štoper Genta Stefan Mitrović za Informer, dok napadač Ferencvaroša Aleksandar Pešić otkriva da je kao mali sanjao da drži mikrofon i puni hale, a ne da bude golgeter.

01.05.2024

09:38

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15