• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2022

16:11

DRŽAVA BRINE O NAJMLAĐIMA! Srbija nastavlja da ulaže u sport, ministar Udovičić u Kikindi, Kanjiži, Adi i Molu!

MOS

Društvo

DRŽAVA BRINE O NAJMLAĐIMA! Srbija nastavlja da ulaže u sport, ministar Udovičić u Kikindi, Kanjiži, Adi i Molu!

Podeli vest

U okviru svojih redovnih poseta lokalnim samoupravama, sportskim organizacijama i školama širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Kikindu, Kanjižu, Adu i Mol

Tokom posete Severnobanatskom okrugu ministar je, u društvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava, škola, mladim sportistima i mladima o važnosti daljeg razvoja sporta i sportske infrastrukture i načinima za unapređenje sistema sporta na lokalu.

Ministar je svoju posetu započeo u Kanjiži, gde je obišao Sportsko-rekreativni centar „Partizan” i Plivački klub „Šark”.

„Ulaganjem u razvoj sportske infrastruture sport približavamo i činimo dostupnim svim građanima i ulažemo u zdrav razvoj naše dece. Kanjiža je prepoznala značaj ulaganja u razvoj sporta, što smo imali priliku da se uverimo danas prilikom posete SRC „Partizan”.

Prilikom druženja sa mladim plivačima razgovarali smo o važnosti vodenih sportova pre svega za pravilan fizički razvoj i zdravlje, a siguran da, uz podršku trenera i svakodnevni rad, neće izostati ni sportski rezultati”, izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić je u Kikidi obišao Gimnaziju „Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovačku školu i Rukometni klub „Kikinda” i učenike i sportiste obradovao novom sportskom opremom i rekvizitima.

„Cilj Ministarstva omladine i sporta je da iz godine u godinu raste broj dece širom naše Srbije kojima će sport biti dostupan pre svega u fiskulturnim salama i školskim igralištima. Upravo se tu i prave prvi sportski koraci i stvaraju budući šampioni i reprezentativci. 

Rukometaši i rukometašice su ponos Kikinde, jer redovno postižu uspehe i svrstali su se među najbolje ekipe Srbije, ali i Evrope, što su rezultati za poštovanje. Upravo su oni najbolji primer i inspiracija mlađima da pristupe sportu”, istakao je ministar.

Nakon toga ministar Udovičić posetio je Osnovnu školu „Čeh Karolj” u Adi i Fudbalski klub „Bačka” u Molu, gde je sa osnovcima i mladim fudbalerima razgovarao o svim prednostima koje pruža sport, a posebno o velikim prijateljstvima i druženju koji počinju na sportskim terenima. Ministar je istakao da se nada da će im nova sportska oprema i sportski rekviziti biti dodatni motiv da na terenu i u fiskulturnoj sali provode više vremena.

„Na stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom na lokalu i motivacijom najmlađih da se bave fizičkom aktivnošću moramo raditi zajedno, jer samo tako postižemo vidljive i željene rezultate. Zato nastojimo da motivišemo sve veći broj dece i mladih da fizička aktivnost bude njihov svakodnevni izbor.

Fudbalski klub „Bačka” ima tradiciju dugu preko 100 godina, a upravo nas i sportska istorija obavezuje da sport negujemo i razvijamo i stvaramo nove generacije sportista koji će nastaviti kontinuitet”, naglasioje ministar Udovičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17