• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

04.03.2022

17:38

SVEGA IMA DOVOLJNO! Oglasila se Privredna komora Srbije!

Shutterstock

Društvo

SVEGA IMA DOVOLJNO! Oglasila se Privredna komora Srbije!

Podeli vest

Svi trgovinski lanci u Srbiji uredno su snabdeveni svim vrstama namirnica, na zalihama je dovoljno robe i nema potreba da potrošači prave zalihe i plaše se eventualnih nestašica, izjavio je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, posle obilaska nekoliko trgovina

Žarko Malinović kaže da su u stalnoj komunikaciji sa trgovcima, te da u radnjama svega ima dovoljno i da ne treba praviti zalihe.

- Iako danas beležimo rast tražnje za osnovnim životnim namirnicama, situacija na terenu pokazuje da u srpskim prodavnicama ima dovoljno svega. Apelujem na potrošače da ne prave zalihe, jer je tržište uredno snabdeveno i tako će biti u narednom periodu - poručuje Malinović, a prenosi PKS.

Dodaje da je tržište Srbije uredno snabdeveno ne samo prehrambenim proizvodima, već i drugom robom, uključujući energente i druge sirovine, te da nema razloga za strah i paniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlatokosa

pre 2 godine

U Srbiji nema nestašica. Niti ih je uopšte bilo od početka pandemije. Dostupne su sve životne namirnice, lekovii, medicinski materijal i energenti. Svi čekaju deeskalaciju u sukobima u Ukrajini, kako bi se nastavio ubrzan razvoj, kao što je planirano. Ponekad se zapitam kako neprofesionalni i neetički principi u obaveštavanju javnosti dobijaju nezasluženu težinu. U Srbiji koja je proizvodi poljoprivredne proizvode za izvoz, koja ima Centar za veštačku inteligenciju, najsavremeniji zdravstvene kapacitete, konstantan višegodišnji rast u gtađevinskoj industriji, saobraćaju , kulturi, obrazovanju, finansijskom sektoru, iko može da širi dezinformacije i stvara paniku nekažnjeno. I to u trenutku kada je čitav svet u veoma delikatnoj situaciji. Oni koji su potcenjivali stepen opasnosti već više od mesec dana, valjda su razumeli koliko je nuklearnih brojevi glava uoereno na raznim stranama. Ja sam upozoravali na nessgledive posledice ovog ratnog konflikta unapred. U skoro svim njegovim segmentima, ne samo po direktne učesnike, nego na čitavu Evropu i svet. I dalje podržavam vojnu neutralnost Ukrajine, diplomatiju, smanjenje animoziteta u medijima kada izveštavaju o svemu. Tako se dolazi do mira, očuvanja života i ekonomije. A pandemija nije završena. I ko zna koliko će izbeglih lica sada u tom haosu da oboli. Svi moraju da spuste pomalo svoje zahteve u cilju mira. I povratka ljudi u svoje domove. I da se vratimo svi u civilizovane tokove.

LJUDI, NE PANIČITE! Zašto je OPASNO bespotrebno GOMILANJE namirnica i koliko može da traje brašno, a koliko ulje?
Društvo

LJUDI, NE PANIČITE! Zašto je OPASNO bespotrebno GOMILANJE namirnica i koliko može da traje brašno, a koliko ulje?

Nadležne državne inspekcije sinoć su hitno reagovale kažnjavanjem onih koji su neosnovano pokušali da ograniče prodaju goriva na pumpama, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić u važnoj poruci građanima je poručio da "Srbija nije ni u kakvom ratu niti će biti", kao i da imamo svega dovoljno i "da će biti dovoljno hrane, benzina, svega što nam je potrebno u budućnosti".

04.03.2022

16:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija