• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.03.2022

09:06

Vozači kamiona iz Srbije 10. dan čekaju da izađu iz Ukrajine!

Rina

Društvo

Vozači kamiona iz Srbije 10. dan čekaju da izađu iz Ukrajine!

Podeli vest

Ukupno pet vozača kamiona iz Srbije, četvorica na ukrajinsko-poljskom graničnom prelazu Jagodin i jedan u Semipolki nadomak Kijeva, već 10. dan čekaju da dobiju dozvolu za povratak u Srbiju, izjavio je jutros Tanjugu predsednik Udruženja Međunarodni trasport Neđo Mandić


Mandić je rekao da su vozačima iz Srbije oduzeti pasoši, da nemaju dovoljno ni vodu ni hranu i da im je zabranjeno da se kreću po kamionskom terminalu na prelazu Jagodin.


On je potvrdio da Srbija diplomatskim putem nastoji da pronađe rešenje sa vlastima Ukrajine s obzirom da je zabranjen saobraćaj kamiona koji idu u ili iz Rusije, što je slučaj sa srpskim kamionima.

Ambasador Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić potvrdio je da je uspostavljen zvaničan kontakt sa ukrajinskim vlastima i da je dobijena informacija da je na snazi zakon o ratnoj administraciji, po kojem carina više nije nadležna za slučaj naših vozača.

"Zbog toga čekaju instrukcije kako da postupe u ovoj situaciji", kaže ambasador Srbije Nebojša Košutić, preneo je RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija