• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2022

18:20

Vujović na Ada Ciganliji: Na mestu klizišta, Beograđani dobili šetalište izgrađeno po ekološkim standardima!

Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Društvo

Vujović na Ada Ciganliji: Na mestu klizišta, Beograđani dobili šetalište izgrađeno po ekološkim standardima!

Podeli vest

Ministarstvo zaštite životne sredine je odvojilo sredstva za projekte zaštite zemljišta u 43 grada i opštine u Srbiji tokom prošle godine, a jedan od tih projekata realizovan je i u Beogradu, gde je sanirano klizište i na tom mestu prošireno šetalište na Ada Ciganliji, izjavila je ministarka Irena Vujović

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da obiđem završen projekat na Ada Ciganliji. Opština Čukarica i Javno preduzeće „Ada Ciganlija“ sugerisali su i Gradu Beogradu i Ministarstvu koje vodim da postoji problem klizišta, koje može negativno da utiče na biosferu Savskog jezera. Kandidovali su kvalitetan projekat na našem konkursu i dobili značajna sredstva da se problem reši. Ovo je još jedan primer odlične saradnje Ministarstva i lokalne samouprave. Danas možemo da se uverimo da je klizište sanirano, a šetalište je urađeno po svim ekološkim standardima. Za nas je to od izuzetnog značaja, jer je Ada Ciganlija omiljeno mesto Beograđana i građana Čukarice, i zato je posebno važno što je projekat završen pre roka, i što će u prvim sunčanim danima građani moći da uživaju u ovoj pešačkoj stazi – rekla je Vujović, koja je obišla šetalište zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Beograda Nikolom Nikodijevićem, predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i direktorom Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“ Robertom Đukićem.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Vujović je istakla da je cilj Ministarstva da se putem konkursa podrži realizacija ekoloških projekata u većini opština i gradova u Srbiji, jer se na taj način unapređuje kvalitet i podiže svest o značaju životne sredine.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Ministarstvo i ove godine nastavlja sa konkursima za zaštitu zemljišta, koji su važni jer se na taj način rešava problem erozivnog, devastiranog zemljišta, klizišta, odrona. I ovom prilikom pozivam lokalne samouprave da prate naše konkurse i iskoriste podršku države. Želim da pohvalim Grad Beograd zato što razmišljaju ekološki i prilikom realizacije ostalih projekata na Ada Ciganliji. Nadam se da ćemo imati odličnu saradnju i u narednom periodu, jer projekti kakav je današnji, mnogo znače za ovu oazu prirode koju Begrađani rado posećuju – rekla je Vujović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vujović: Sanacija deponije u Bogatiću završena pre roka
Društvo

Vujović: Sanacija deponije u Bogatiću završena pre roka

Sanacija deponije u naselju Sovljak urađena je po svetskim standardima, a radovi su završeni pre roka – izjavila je danas u Bogatiću ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon obilaska lokacije nekadašnjeg smetlišta koja će biti pretvorenau zelenu površinu.

03.03.2022

17:40

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija