• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2022

09:23

"HEJ ŽIVOTE, UMORAN SAM..." STEFAN ODLAZI U TURSKU NA LEČENJE! Nastavlja hrabro da se bori, a njegova PESMA ĆE VAS RASPLAKATI!

Privatna arhiva

Društvo

"HEJ ŽIVOTE, UMORAN SAM..." STEFAN ODLAZI U TURSKU NA LEČENJE! Nastavlja hrabro da se bori, a njegova PESMA ĆE VAS RASPLAKATI!

Podeli vest

Stefan Avakumović (24) iz Beograda danas bi trebalo da otputuje u Tursku na lečenje, gde bi trebalo da mu urade prve analize, pregledaće ga onkolog i potom mu ugraditi takozvani port preko kog će primati terapiju

Stefanova majka Danijela, rekla je da če se u ponedeljak posle 13 sati znati i konačan iznos neophodan za Stefanovo lečenje.

Kako kaže, dan ležanja u bolnici, bez terapije, je 1.000 evra. A Stefan je, kaže, u takvom stanju da mora da leži u bolnici.

Na društvenim mrežama pojavio se i video na kom Stefan peva pesmu Šabana Šaulića uz natpis "Sa Stefanom do pobede": "Hej živote, umoran sam, a smrti se bojim, jedva druže, jedva druže, na nogama stojim..."

Foto: Privatna arhiva

Stefan Avakumović

Stefanu se bolest pre dve godine vratila u vidu metastaze u gluteusnom delu. Roditelji i lekari mislili su da je to samo kvržica, kuglica... a onda se ispostavilo da je ono od čega su najviše strahovali. Tako je jedna bezbrižna mladost ponovo prekinuta.

- Stefan ima otvorene rane u gluteusnom delu, sve vreme. Ceo taj deo mu je otvoren. Zbog tih rana, lekari su nam rekli: "Moraćete da naučite da šijete". Kad god se okrene, sve ga boli, boli ga svako pomeranje. Posebno je loše od Božića, kada je potpuno otekao. U nogama ima vodu, pa ne može ni da hoda - rekla je njegova mama za Telegraf.

Po dobijanju dijagnoze, novembra 2020. godine, ovaj hrabri mladić je operisan. Potom je išao na hemioterapije, u više ciklusa. Poslednji je trajao od septembra 2021. do januara 2022. godine, kada su lekari rekli da više nemaju terapiju kojom mogu da ga leče. U februaru 2022. godine Stefanu je saopšteno da su sve opcije lečenja u našoj zemlji iscrpljene. Tada porodica odlučuje da rešenje potraži u inostranstvu.

Stefanu svi žure da pomognu, u Ostružnici se danas u porti crkve održava bazar meštana. Trajaće ceo dan, a biće i domaće pravljenih đakonija meštana, limunada za osveženje, kokice za najmlađe. Deca iz vrtića će imati izložbu i prodaju svojih radova.

Sav prihod od prodatih stvari će biti namenjen Stefanu. Sa ortacima i dečacima i devojčicama zaljubljenicima u fudbal u 12:30 će se na ostružničkom stadionu odigrati utakmica Borac - Rad i sav prihod će biti predat Stefanu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17