• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

18.04.2022

12:17

U MONAKU SA MILION EVRA MOŽETE DA KUPITE SAMO ŠUPU! Pogledajte koliko kvadrata za milionče možete da imate Beogradu?

Pixabay

Društvo

U MONAKU SA MILION EVRA MOŽETE DA KUPITE SAMO ŠUPU! Pogledajte koliko kvadrata za milionče možete da imate Beogradu?

Podeli vest

Ako mislite da su cene nekretnina u Beogradu, i generalno u Srbiji, uzele maha, čekajte da vidite Monako ili recimo Pariz

Zamislite da imate milion dolara u džepu, i želite da ih uložite u luksuzni dom?

Knight Frank analiza donosi podatke (s kraja 2021. godine) o tome koliko kvadrata može da se kupi za pomenutu cifru širom sveta. Ujedno govore i da je "lokacija sve". Recimo, oni koji su odlučni da se presele u Monako, morali bi da naprave neke ustupke, budući da je za milion dolara moguće kupiti samo 15 kvadratnih metara.

Foto: Pixabay

Monako

Za istu sumu možete dobiti 21 kvadrat u Hongkongu, što ga stavlja na drugo mesto liste najskupljih gradova u kontekstu nekretnina, dok je na trećoj poziciji London (31 m2).

Iza su Njujork sa 33 m2, Singapur sa 35 m2 i Ženeva sa 37 m2 - za milion dolara. Sledi Sidnej sa 41 kvadratom, a onda i Šangaj, Pariz i Los Anđeles gde su cene iste. Za milion dolara možete kupiti 42 stambena kvadrata.

Foto: Freepik.com

 

U Pekingu, za taj novac možete očekivati stan prosečne kvadrature, od nekih 56 kvadrata, a u Tokiju nekretninu od 64 m2. Dalje se ređaju Berlin (73 m2), Majami (77 m2) i Melburn (84 m2).

Madrid, Mumbaj i Dubai se solidno kotiraju, sa 106, 108 i 137 kvadrata za milion dolara, mada je možda iznenađenje da su španski i indijski grad skuplji od Dubaija u ovom kontekstu. Sledi Kejptaun, sa 220 kvadrata, i Sao Paulo sa 256 metara kvadratnih za milion dolara.

Foto: Marko Edge

Beograd na vodi

Ako uzmemo u obzir da je prosečna cena stambenog kvadrata u našoj prestonici nadomak 2.000 evra ili oko 2.190 dolara, to znači da u Beogradu, za milion dolara, možete kupiti nekretninu od nekih 456 kvadrata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17