• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.05.2022

09:53

INOVATIVNI LEKOVI BIĆE DOSTUPNI GRAĐANIMA OD JUNA! Stižu i nove vakcine, evo kada!

Društvo

INOVATIVNI LEKOVI BIĆE DOSTUPNI GRAĐANIMA OD JUNA! Stižu i nove vakcine, evo kada!

Podeli vest

Prvi inovativni medikamenti biće dostupni građanima u junu, kad se završi proces centralizovane javne nabavke

Direktor Udruženja proizvođača inovativnih lekova "Inovia" Bojan Trkulja izjavio je da će prvi inovativni medikamenti biti dostupni građanima u junu, kad se završi proces centralizovane javne nabavke.

On je najavio da će jedan deo tih lekova biti namenjen bolničkom lečenju, a drugi deo će biti dostupan građanima u apotekama za kućno lečenje.
 

Foto: Reuters

Nove vakcine moguće pre jeseni

Trkulja je u razgovoru za "Politiku" rekao da do kraja godine očekuje još jedno proširenje liste značajnim brojem inovativnih lekova na teret Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Dodao je da se do kraja leta mogu očekivati i nove, efikasnije, vakcine protiv kovida 19.

- Nekoliko vrelikih proizvođača vakcine očekuje da bi na osnovu kliničkih testova nove vakcine mogle da budu odobrene od regulatornih tela tokom leta, kako bi distribucija počela pre nego što tokom jeseni dođe do novog skoka broja zaraženih - rekao je Trkulja.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija