• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2022

11:55

ODRŽAN "MEMORIJAL HEROJA MILENKA PAVLOVIĆA": Aviokompanija Air Pink dala novčanu donaciju, njeni piloti učestvovali u preletu u čast pukovnika poginulog tokom NATO bombardovanja!

Pink

Društvo

ODRŽAN "MEMORIJAL HEROJA MILENKA PAVLOVIĆA": Aviokompanija Air Pink dala novčanu donaciju, njeni piloti učestvovali u preletu u čast pukovnika poginulog tokom NATO bombardovanja!

Podeli vest

Kompanija Pink Media Group poznata je po društveno odgovornom radu i akcijama koje sprovodi već decenijama

Ovog puta, aviokompanija Air Pink, deo Pink Media Group pružila je podršku za organizovanje manifestacije u čast pukovnika Milenka Pavlovića, koji je pre 23 godine izgubio život u borbi za svoju zemlju.

Nakon nekoliko godina planiranja, "Memorijal heroja Milena Pavlovića“ je i realizovan, i to uz pomoć Air Pink-a. Novčanom donacijom ove privatne aviokompanije obezbeđeno je više od 700 litara goriva za prelet aviona sa aerodroma u Batajnici, koji nosi Milenkovo ime.

Ovog vikenda, letenjem iznad rodnog mesta heroja Milenka Pavlovića, otvorena je manifestacija u njegovu čast, u kojoj su učestvovali i piloti Air Pink-a predvođeni Sašom Ilićem.

U okviru „Memorijala heroja Milenka Pavlovića“ održano je takmičenje pilota motornih aviona, a posade su izvele i počasni krug iznad rodne kuće i mesta stradanja Milenka Pavlovića, iznad Valjeva i Bujačića.

Foto: Pink

Aviokompanija Air Pink

Podsetimo, Milenko Pavlović bio je komandant 204. lovačkog puka Vojske Jugoslavije. Tog 4. maja 1999. godine, jedan od mlađih oficira dobio je komandu da poleti, ali je Pavlović odlučio da ga zameni. Spletom okolnosti, pukovnik Pavlović je na poslednji zadatak krenuo put svog rodnog kraja.

Foto: Pink

Memorijal heroja Milena Pavlovića

U „migu 29“ sa neispravnim radarom, Milenko je poleteo u neravnopravnu borbu sa 16 NATO aviona. Uspeo je da ih zbuni i natera u bekstvo, ali je pogođen sa tri rakete i poginuo je u vazduhu. Braneći Valjevo i svoje mlađe kolege dao je život, a sećanje na njegov herojski podvig ne bledi.

Foto: Pink

Air Pink

Milenko Pavlović postao je jedan od dva komandanta lovačkog puka na celom svetu koji je poginuo u letačkom zadatku, i ovim činom otišao je u legendu, a njegove kolege, sugrađani i građani Srbije trude se već više od dve decenije da se Milenko Pavlović ne zaboravi. Od zaborava ga čuvaju i piloti Air Pink-a, koji su svojim doprinosom podržali održavanje "Memorijala heroja Milenka Pavlovića“.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija