• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2022

13:36

LISTE ČEKANJA RASTU SVUDA! Lončar: Ova grupa pacijenata su APSOLUTNI PRIORITET

Tanjug

Društvo

LISTE ČEKANJA RASTU SVUDA! Lončar: Ova grupa pacijenata su APSOLUTNI PRIORITET

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su kapaciteti preopterećeni kovid pacijentima, kao i strah građana da dođu u zdravstvene ustanove tokom pandemije, doveli do toga da se pojedina oboljenja kasno dijagnostikuju, te da se kasno počne sa lečenjem, ali i stvore liste čekanja, poručujući da su sada apsolutni prioritet pacijenti oboleli od karcinoma

- Rastu liste čekanja, svuda, ne samo kod nas, jer tokom pandemije nije moglo da se radi, ali pokušaćemo da taj problem rešimo brže od drugih. Radićemo i trudićemo se da to sve nadoknadimo, imamo nove kapacitete, bolju opremu, primili smo i mlade lekare, pred kojima je ozbiljan izazov - rekao je Lončar.

Foto: Tanjug

U tom smislu je naglasio da će u svim hirurškim klinikama, na dalje, biti operisani samo onkološki pacijenti, i u njima neće biti operacija koje nisu hitne, a sve druge hirurške intervencije biće prebačene na jednu hirurgiju.

Lončar je rekao i da će njegov predlog biti da se kovid bolnice u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu, kada izađu iz kovid sistema, bave listama čekanja.

Foto: Tanjug

- Te nove bolnice imaju skenere, ultrazvučne aparate, rendgene, da skidamo polako liste čekanje. One imaju i operacione sale, pa će sve biti stvar organizacije. To bi bio benefit za sve pacijente - pojasnio je Lončar.

Na pitanje da li je tačno da je kovid bolnica u Batajnici prodata, odgovara da se o tome nije ni razmišljalo, niti govorilo.

- Mi nikada o prodaji nismo pričali, niti je to ikada bila ideja. Bolnica u Batajnici pripada KCS, bolnica u Kruševcu pripada KC Niš, a ona u Novom Sadu pripada KC Vojvodini. U skladu sa tim će se i raditi - zaključio je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PANDEMIJA JENJAVA, LEČENJE ZARAŽENIH SAMO U OVE 3 BOLNICE U SRBIJI! Sazdanović: Koronu retko ko i pominje, evo do kada ćemo pratiti brojeve
Društvo

PANDEMIJA JENJAVA, LEČENJE ZARAŽENIH SAMO U OVE 3 BOLNICE U SRBIJI! Sazdanović: Koronu retko ko i pominje, evo do kada ćemo pratiti brojeve

Broj novozaraženih korona virusom je iz dana u dan u opadanju, a takođe je smanjena i potreba za hospitalizacijom. Crvene zone u opštim bolnicama širom Srbije se zatvaraju, dok će se bolničko lečenje od sada odvijati samo u Batajnici, Mišeluku i Kruševcu. Takođe, infektivna i pulmološka odeljenja od sada će lečiti samo non-kovid pacijente, dok će kovid ambulante pri domovima zdravlja nastaviti sa radom, odluka je Ministarstva zdravlja, nakon analize epidemiološke situacije u Srbiji

31.05.2022

11:55

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija