• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.06.2022

18:18

Vlada Srbije saopštila! Odlični rezultati mera podsticaja zapošljavanja mladih

Društvo

Vlada Srbije saopštila! Odlični rezultati mera podsticaja zapošljavanja mladih

Podeli vest

Tokom prva tri meseca primene novih poreskih olakšica, koje su stupile na snagu 1. marta ove godine, za zapošljavanje pre svega mladih, i pre svega za inovativna preduzeća, zabeleženo je veliko interesovanje kompanija za njihovu primenu, saopšteno je danas iz Vlade Srbije

Podsticaj koji je prevashodno namenjen lakšem zapošljavanju mladih i njihovom uvođenju u svet rada, propisan Zakonom o porezu na dohodak građana i Zakonom o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, od početka marta do kraja maja iskoristilo je 910 osoba zaposlenih kod 553 poslodavca.

Navedena olakšica podrazumeva efektivno umanjenje poreza i doprinosa na plate novozaposlenih od čak 70 odsto do kraja 2024. godine.

Drugu poresku olakšicu, za zaposlene na projektima istraživanja i razvoja u firmama u Srbiji, propisanu Zakonom o porezu na dohodak građana i Zakonom o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, u istom periodu iskoristile su 434 osobe zaposlene kod 41 poslodavca.

Navedena olakšica podrazumeva efektivno umanjenje poreza i doprinosa na plate zaposlenih od čak 70 odsto za deo plata zaposlenih srazmerno vremenu koje su proveli na istraživačko-razvojnim poslovima.

Ovakav rezultat je veoma značajan, imajući u vidu da je ovo mera direktno usmerena na mlade koji dobijaju svoje prvo zaposlenje, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije, kako se dodaje, ostaje posvećena dodatnom unapređenju poslovne klime u Republici Srbiji, borbi za radna mesta i stvaranju prilika za mlade, kao i digitalizaciji i visokim tehnologijama, za koje vlada veruje da će umnogome pomoći tranziciju domaće ekonomije ka ekonomiji zasnovanoj na znanju i inovacijama.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija