• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2022

17:08

OPET JE KOD NAS NAJJEFTINIJE! Vučić: Cene goriva u Srbiji ne zavise od države, već od...

Informer/Zaštitnik potrošača

Društvo

OPET JE KOD NAS NAJJEFTINIJE! Vučić: Cene goriva u Srbiji ne zavise od države, već od...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da cene goriva u Srbiji ne zavise od države, već od kretanja na svetskom tržištu, gde cena nafte iznosi 117 dolara po barelu

Vučić je novinarima u Vranju komentarišući nove cene goriva rekao i da su one u Srbiji i sa današnjim povećanjem niže nego u Hrvatskoj, BiH i u Crnoj Gori, te da država jedino i dalje može da nastavi da se odriče 15 odsto od akciza da bi se držale nesto niže cene goriva.

Vučić je međutim ukazao da su cene goriva i u Americi otišle na 4,7 dolara po galonu, a nekada je bilo 1,5, pa 2,7...

- To stvarno ne zavisi od nas, ali utiče na inflaciju i unosi ogromni haos - naveo je Vučić i upitao šta da se očekuje kada neko donese odluku o tome da nema uvoza ogromnih kolicina nafte i izvoza i trgovine.

- Neko će da pravda ovim, neko da pravda onim, ali na kraju svi stradamo zbog svega što se zbiva - rekao je Vučić i dodao da do zime verovatno neće biti drastičnog povećanja cena goriva, mozda, pet ili deset dinara, ali da to šta će se dešavati na zimu niko danas ne moze da predvidi.

On je napomenuo da će tada morati da se nabavlja i nafta i drugi derivati poput mazuta, te da će se Srbija boriti i puniti skladista, a kako su ona mala, sada se razgovara sa Englezima o većim skladistima za sirovu naftu i za dizel, ali da je za njihovu izgradnju potrebno bar dve godine.

Teška vremena menjaju pravila



Primetio je i da zla vremena nateraju da se urade neke stvari i naveo primer da je zbog velikog broja izbeglica 2016. godine renoviran Centar za azil u Vranju.

Dodao je i da je samo u Preševu noćas smešteno novih 110, do 120 osoba i da o izbeglicama neko mora da brine na dnevnom nivou.

- Srbija mora da bude dobar domaćin i istinsko utočište za sve ljude - istakao je Vučić i naveo da neki beze od rata, neki od gladi i izrazio bojazan da će tih koji beze od gladi biti sve više.

Rekao je da će biti mnogo problema i da je sve povezano, i nafta i gas, struja kao i hrana.

Vučić je istakao da ima mnogo problema i na finansijskom tržistu, jer raste cena novca i svi ga čuvaju, kao i da se finansijski investitori ne osećaju sigurno.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelena

pre 1 godinu

Vučić daje sve od sebe, to je sasvim očigledno i svima je to jasno. Neke stvari nisu u njegovoj moći jer niko nije mogao da predvidi da će nakon korone doći i do rata

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija