• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2022

18:27

NESVAKIDAŠNJA SCENA U KNJIŽARI! Čovek pitao prodavačicu da li imaju baš ovu knjigu, a njen odgovor nasmejao sve do suza!

Shutterstock

Društvo

NESVAKIDAŠNJA SCENA U KNJIŽARI! Čovek pitao prodavačicu da li imaju baš ovu knjigu, a njen odgovor nasmejao sve do suza!

Podeli vest

Često se dešava da nas neke scene na ulici, prodavnici ili javnom mestu nasmeju do suza ili da nas "izbace iz takta", a ovaj događaj iz jedne knjižare zapalio je društvene mreže

Jedna Beograđanka je na svom tviter nalogu sa svojim pratiocima podelila zanimljivu scenu iz jedne beogradske knjižare.

Ona je opisala događaj koji joj je prepričala prijateljica koji je nju nasmejao do suza.

- Pričala mi je prijateljica, oplakala sam. Ulazi čovek posle nje u knjižaru i traži "Znakove pored puta", a prodavačica kaže: "Nemamo tu, ali imamo sve ostalo za polaganje vožnje" - napisala je ona na tviteru i dodala:

- Dakle morala sam jer suza suzu stiže.

 

 

Njen tvit nije nasmejao samo nju već i tviteraše koji su pročitali njenu objavu, ali je mnoge i naljutio.

- U knjižari bi morali da znaju bar naslove naših klasika.

- Presmešno je kad zanemariš činjenicu da je jadno i strašno.

- Jeste za plakanje bolje reči jaukanje. Za koju godinu deca neće znati ni ko je bio Vuk Stefanović Karadžić. Tuga velika.

Nek mi nareže 300 grama od Andrića i pola kile od Dostojevskog... Jel to razume? Lebe mekani.

- Manje je smešno, a veoma je tužno ko sve radi sa knjigom. Poznanica koja je do pre nekoliko godina bila šef velike i nekada ugledne knjižare, ispričala je da ju je mladi kolega, dok je ređao knjige, upitao: "Ko je ovaj Dobrica Ćosić, kad mu toliko knjiga stavljamo u izlog" - samo su neki od komentara ljudi.

Foto: Pixabay

Čitanje pomaže u borbi protiv depresije

Prema poslednjim istraživanjima neformalne grupe psihologa, psihijatara i terapeuta, čitanje je postalo jedan od efikasnijih načina u borbi protiv kliničke depresije. Žene i muškarci koji su čitali knjige o samopomoći i borbi protiv depresije i anksioznosti uspeli su da za godinu dana znatno redukuju količinu stresa.

- Ne radi se o tome da su ti saveti u knjigama za samopomoć nekakva revolucija, oni su samo podsticaj vašem mozgu da shvatite da i vi možete sve - kažu stručnjaci.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milena

pre 1 godinu

Prodavacica ima smisla za humor ! Napravila je vrlo zanimljiv stos ! Kupac je glup za viceve!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija