• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS.rs

08.07.2022

23:47

SAVET GRAĐANIMA! TOKOM VIKENDA IZBEGAVAJTE OVAJ GRANIČNI PRELAZ!

prinstscreen

Društvo

SAVET GRAĐANIMA! TOKOM VIKENDA IZBEGAVAJTE OVAJ GRANIČNI PRELAZ!

Podeli vest

Na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske i danas su velike gužve, kao i na prelazu Gradina sa Bugarskom

Zbog letnjeg raspusta u školama u Austriji, Nemačkoj i drugim zapadnim zemljama, na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske i danas su velike gužve, kao i na prelazu Gradina sa Bugarskom, gde se i ovog, kao i prethodnog vikenda očekuje rekordnih 100.000 putnika.

Da bi se prešla mađarsko-srpska granica potrebno je sat i po vremena, ali su tokom dana putnici čekali i do četiri časa da bi prešli obe granice.

U prethodna 24 časa u Srbiju je iz Mađarske ušlo 25.000 putnika u 8.000 putničkih vozila i stotinu autobusa.

Foto: pixabay

Za vikend na Gradini 100.000 putnika

Tranzit kroz Srbiju

U vozilima su uglavnom strani putnici, više od 80 odsto njih su u tranzitu kroz Srbiju. Zato se građanima preporučuje da sve do nedelje, do kada će potrajati gužve, koriste svih osam graničnih prelaza s Mađarskom.

Na graničnom prelazu Gradina se tokom dana na izlazu iz Srbije čekalo sat vremena, a tokom večeri oko pola sata.

Na ulazu u Srbiju nema većih zadržavanja.

Međugranični prostor je pun vozila tako da za prelazak bugarske granice treba dodatnih sat vremena. Pet do šest traka rezervisano je za automobile, a jedna za autobuse.

Od jutros u 7 časova granicu je s Bugarskom na Gradini prešlo 14.500 putnika, od kojih su 95 odsto turski državljani koji iz zemalja Zapadne Evrope putuju na odmor u domovinu.

Građanima se savetuje da tokom vikenda izbegavaju granični prelaz Gradina, odnosno da svoje putovanje planiraju radnim danom, jer taj granični prelaz nema adekvatnu alternativu.

Proteklog vikenda granicu sa susednom Bugarskom je prešlo rekordnih 100.000 putnika, a slične prognoze su i za ovaj vikend.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija