• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.07.2022

07:08

POČINJE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE! Evo koliko je slobodnih mesta ostalo za drugi upisni krug

Informer

Društvo

POČINJE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE! Evo koliko je slobodnih mesta ostalo za drugi upisni krug

Podeli vest

Upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete

Neposredno u školama učenici će moći da se upišu danas i sutra, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od danas do 20. jula.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika.

Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija