• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.07.2022

17:44

TEHNIKA KOJA DOVODI MUŠKARCE DO LUDILA! Evo šta vaša partnerka treba da radi kako biste doživljavali VIŠESTRUKE ORGAZME!

Shutterstock

Društvo

TEHNIKA KOJA DOVODI MUŠKARCE DO LUDILA! Evo šta vaša partnerka treba da radi kako biste doživljavali VIŠESTRUKE ORGAZME!

Podeli vest

Naučnici muške višestruke orgazme definišu kao dva ili više orgazama, sa ili bez ejakulacije, ili s vrlo malo ejakulata tokom jednog odnosa, kaže dr. Justin Lehmiller, stručnjak za seks i psihologiju

Poznato je da žene postižu višestruke orgazme češće nego što bi čovek pomislio, a tom temom pozabavio se Viliam Masters i Virdžinia Džonson u svojoj knjizi još 1966. godine.

- Žena često nije zadovoljna s jednim orgazmom tokom jednog odnosa (ili stimulacije klitorisa). Mnoge dobro prilagođene žene uživaju u najmanje tri do četiri orgazma pre nego dođu do očiglednog zasićenja - napisali su u knjizi.

Foto: Printscreen You Tube

Žena često nije zadovoljna s jednim orgazmom tokom jednog odnosa
Naravno, nisu sve žene srećnice koje mogu postići tako nešto.

Gotovo polovina ispitanih žena imala je iskustava sa višestrukim orgazmima, kako su studije pokazale, dok ostale ili nisu bile fizički (ili psihički) sposobne za to, ili nisu niti pokušale dostići vrhunac.

Međutim, šta se dešava sa muškarcima, mogu li oni imati višestruke orgazme?

- Mnogi muškarci tvrde da nisu sposobni za tako nešto jer nakon prvog orgazma uđu u tzv. frakcijsko razdoblje. To je specifičan vremenski period tokom kojega nikakva dodatna seksualna stimulacija ne može dovesti do još jednog orgazma. Dužina tog razdoblja varira od muškarca do muškarca. Kod mlađih može biti nekoliko minuta dok kod starijih zna trajati satima, možda čak i danima kod onih vrlo starih - objasnio je dr. Justin Lehmiller, stručnjak za seks i psihologiju i dodao je kako nije poznato zašto se to događa, ali naučnici veruju da je to zbog određenih neurokemijskih i hormonalnim promenama koje se javljaju u telu tokom orgazma.

Kako je pojasnio, postoje neki muškarci koji tvrde da su doživeli višestruke orgazme. Međutim, naučnici muške višestruke orgazme definišu kao dva ili više orgazama, sa ili bez ejakulacije, ili s vrlo malo ejakulata tokom jednog odnosa. Drugim rečima, višestruki orgazmi ne znače nužno višestruke ejakulacije, jer, suprotno popularnom verovanju, orgazam i ejakulacija su dve različite stvari.

Foto: Pixabay

Višestruki muški orgazmi ne znače nužno višestruke ejakulacije

Orgazam se odnosi na niz mišićnih kontrakcija u genitalnom području koje prati intenzivan osećaj zadovoljstva, dok se ejakulacija odnosi na izbacivanje semene tečnosti iz tela.

- Da bi se kvalifikovao kao višestruki orgazam, muškarac ne mora više puta, ili uopšte, ejakulirati. Osim toga, između orgazama penis ne može postati opušten i vratiti se - kaže dr. Lehmiller.

Na malom broju muškaraca je sprovedeno istraživanje te tematike. Svega 21 muškarac u dobi između 25 i 69 godina je bio u studiju na kojima je sprovedeno istraživanje. Otprilike polovina njih je rekla kako su rakve orgazme oduvek imali, dok su ostali izjavili kako su takvo iskustvo doživeli tek u kasnijim godinama života.

Ljudi koji su imali višestruke orgazme verovali su da je to nešto normalno što doživljava svaki muškarac. Nisu znali da je to tek privilegija kod nekih, ne svih. Neki su saznali da su posebni nakon što su im partnerke to natuknule.

Većina muškaraca ima između dva i 9 orgazama zaredom

Momci iz ove studije rekli su kako im između orgazama prođe malo vremena, obično nekoliko minuta. 

Većina njih imala je između dva i devet orgazama za redom, kako kad. Jedan ih je prijavio čak 16 tokom jednog odnosa. Ipak, priznali su da ne doživljavaju višestruke orgazme svaki put tokom seksa. Takođe, niti jedan od njih nije nije imao problema s erektilnom disfunkcijom ili neki drugi seksualni problem.

Foto: pexels.com

Većina muškaraca ima između dva i 9 orgazama zaredom

Većina muškaraca koji su tokom istraživanja rekli da im se to počelo događati tek kasnije u životu, priznali su kako je do toga došlo nekako slučajno. Samo dvojica su se potrudila ciljano uživati u višestrukim orgazmima. Kako je to moguće?

- Ti muškarci su praktikovali dolazak do ruba orgazma i odgađanje ejakulacije sve dok nisu mogli odvojiti osećaj orgazma i iskustvo ejakulacije. Oba muškarca su u početku koristila tehnike kao što su metoda stiskanja ili 'stop-start' tehnika - objašnjava ovaj stručnjak.

Metode stiskanja i 'start-stop'

Metode stiskanja i 'start-stop' su tehnike koje koriste neki muškarci koji imaju problema sa prevremenom ejakulacijom, a kako bi naučili kako da duže ostanu aktivni u krevetu.

Najčešća tehnika koju koriste je upravo 'start-stop'

Tehniku "start-stop" je razvio američki urolog dr. James Semans 1956. godine, a u vežbi učestvuju oba partnera. Radi se o tome da se muškarac dovede do ivice orgazma i tada se sve aktivnosti zaustavljaju te do orgazma ne dođe. Kada osećaj požude popusti, nastavlja se opet do ivice orgazma i stane. I tako nekoliko puta. To u završnici rezultuje boljom kontrolom ejakulacije.

Mnogi muškarci koji su probali tu tehniku, su poboljšanje u seksualnoj izvedbi primetili nakon nekoliko nedelja vežbanja - mogli su duže penetrirati pre ejakulacije.

Foto: Pixabay

Metode stiskanja i 'start-stop' su tehnike koje koriste neki muškarci

- Kao što možete videti, čini se da su višestruki orgazmi mogući i kod muškaraca i žena. Iako, takvo iskustvo je puno ređe među muškarcima - kazao je dr. Lehmiller.

Kegelove vežbe pomažu

Ovu vrstu vežbi osmislio je ginekolog dr. Arnold Kegel, a pomažu jačanju mišića dna karlice. Najpre pronađete odgovarajući mišić kojeg treba ojačati, a to ćete shvatiti tako da napravite pokret među nogama kao da zaustavljate puštanje vetrova.

Tada se aktiviraju mišići karlice, a da ste na dobrom putu shvatićete pogledate li se u ogledalo i vidite da se koren penisa približava abdomenu, a testisi se lagano podignu.

Kada ste shvatili o kojem mišiću se radi, lezite na leđa, savijite noge u kolenu i raširite ih. Taj mišić zategnite, držite nekoliko sekundi pa pustite. Počnite sa dva seta dnevno po 25 ponavljanja. S vremenom povećavajte broj ponavljanja na 50, više puta na dan - i duže držite mišić stisnutim.
Pazite da tokom vežbanja ne napinjete mišiće stomaka, zadnjice ili bedara. Dišite normalno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija