• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2022

12:08

PR-DC na konferenciji GAMM 2022 u Nemačkoj: promovišemo Srbiju kao zemlju naprednih tehnologija i inovacija

Informer

Društvo

PR-DC na konferenciji GAMM 2022 u Nemačkoj: promovišemo Srbiju kao zemlju naprednih tehnologija i inovacija

Podeli vest

Inženjer kompanije PR-DC Miloš Petrašinović učestvovao je na konferenciji GAMM 2022, koja se održava u Nemačkoj, u gradu Ahenu

On je na prestižnoj konferenciji, koju je osnovao čuveni vazduhoplovac Ludvig Prandtl, ispred kompanije PR-DC ali i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, održao predavanje iz oblasti vazduhoplovnog inženjerstva. Ovu konferenciju organizuje udruženje matematičara i mehaničara koje 2022. proslavlja sto godina postojanja.

Petrašinović ističe važnost ovakvih konferencija, kao najbolji način povezivanja sa kolegama iz Evrope i partnerskim kompanijama. “Ideje su najveći kapital 21. veka. Razmena iskustava sa studentima i inženjerima iz Zapadne Evrope još je jedan od načina povezivanja naših mladih inovatora sa najuspešnijim inženjerima iz ovog dela sveta. Poznato je da je Univerzitet u Beogradu odlično kotiran u svetu, a Mašinski fakultet ima neverovatan potencijal da postane regionalni lider u inovacijama iz oblasti mašinstva”, kaže Petrašinović.

Neemački grad Ahen u kome se održava konferencija nalazi se na tromeđi između Nemačke, Belgije i Holandije a četvrtina stanovnika su upravo studenti. “Posle različitih sajmova na Bliskom Istoku i Zapadnoj Evropi, nikako nismo želeli da zapostavimo i naučni deo, kome je kompanija PR-DC izuzetno posvećena. Jedna od naših misija je bolje povezivanje nauke i privrede, a za to su nam neophodne kako kompanije spremne za inovacionu delatnost, tako i vredni mladi ljudi, spremni za stvaranje novih vrednosti. Upravo zato naša komapnije ima sporazume sa dva fakulteta Univerziteta u Beogradu – Mašinskim fakultetom i Saobraćajnim fakultetom. U Nemačkoj smo razgovarali i o načinu saradnje kompanija i fakulteta, uključivanju mladih inženjera u procese proizvodnje I slično. To je put kojim ćemo ići i u budućnosti”, ističe Petrašinović.

Kompanija PR-DC bila je jedini predstavnik Srbije u Ahenu i kako su rekli iz kompanije, kao i u svakom svom nastupu promovisali su Srbiju kao zemlju atraktivnu za razvoj naprednih tehnologija i ulaganje u inovacije. 

Ovogodišnje izdanje konferencije GAMM 2022, 92. po redu, počelo je 15. avgusta i trajaće do petka, 19. avgusta. Održava se na RWTH Univerzitetu u Ahenu, koji je najznačajniji i najveći unuverzitet tehnoloških nauka u Nemačkoj i istovremeno, jedan od najprestižnijih evropskih univerziteta u ovoj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija