• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2022

12:50

Ministar Stefanović obišao nove kadete Vojne akademije

www.mod.gov.rs

Društvo

Ministar Stefanović obišao nove kadete Vojne akademije

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas u Somboru kadete prve godine Vojne akademije, koji su tokom vikenda stigli u centre za osnovnu obuku.

 

Ministar im je poželeo srećne prve vojničke dane i izrazio zadovoljstvo zbog njihove rešenosti da se nađu u stroju najodvažnijih u zemlji, navodeći da od njih očekuje da budu temelj razvoja naše vojske u budućnosti.

Ministra Stefanovića u kasarni „Aerodrom“ u Somboru dočekali su komandant Prvog centra za obuku pukovnik Lazar Ostojić i prorektor za naučno-istraživačku delatnost Univerziteta odbrane pukovnik doc. dr Ivan Vulić, koji su sa njim obišli obuku novih kadeta.

– Ovo je sve novo za njih, ali koliko mogu da čujem od svih njihovih instruktora ova tri dana koliko se nalaze u Somboru pokazali su izuzetnu posvećenost, izuzetnu motivaciju i vidi se da će od ovih ljudi biti odlične starešine naše vojske – rekao je ministar.

Foto: www.mod.gov.rs

Kako je naveo, ovi budući oficiri opredelili su se za atraktivne studijske programe.

– Ovde u Somboru su i budući vojni inženjeri, vojni piloti, ali i oni koji će raditi u vojnoj ekonomiji. Iz razgovora sa njima mogu da kažem da su čvrsto rešeni da budu deo naše vojske, da budu oficiri za četiri godine i da se nađu u stroju najodvažnijih u zemlji. Očekujem od njih puno i da budu  kvalitetni piloti, inženjeri i ekonomisti i da budu dobre starešine, ali očekujem od njih, pre svega, da budu dobri ljudi. Želim im puno sreće, da im ovi prvi vojnički dani brzo prođu, i da, naravno, posle četiri godine obuke i sticanja znanja i veština na Vojnoj akademiji, budu temelj razvoja naše vojske u budućem periodu – rekao je Stefanović.

Kadeti 147. klase Vojne akademije i 14. klase Medicinskog fakulteta VMA tokom vikenda stigli su u kasarnu „General Jovan Mišković“ na Banjici, odakle su upućeni u centre u Somboru i Valjevu.

Njihova osnovna obuka koja će trajati do 30. septembra obuhvatiće strojeve radnje, osnove poznavanja naoružanja,  vatrenu i taktičku obuku, kao i pripreme za polaganje zakletve, a po njenom okončanju od oktobra će se preseliti u kabinete Vojne akademije u Beogradu kada počinje prvi semestar njihovih studija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija