• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2022

07:00

SVAKA ČAST, SJAJNI REZULTATI NAJSAVREMENIJE BOLNICE U OVOM DELU EVROPE! U novom KCS za šest meseci pregledano 85.165 pacijenata

Tanjug/Informer

Društvo

SVAKA ČAST, SJAJNI REZULTATI NAJSAVREMENIJE BOLNICE U OVOM DELU EVROPE! U novom KCS za šest meseci pregledano 85.165 pacijenata

Podeli vest

Od 7. marta urađeno je čak 175.114 različitih analiza i intervencija pomoću najmodernije medicinske opreme i tehnologije... Brojne svetske delegacije pohvalile učinak naših zdravstvenih radnika

U novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, najmodernijoj zdravstvenoj ustanovi u ovom delu Evrope, za prvih šest meseci od otvaranja pregledano je neverovatnih 85.165 pacijenata, u proseku više od 440 dnevno!

Veliki porast

Za šest meseci, otkako je 'Dedinje 2' otvoreno, povećali smo broj pregleda za oko 30 odsto
Prof. dr Petar Otašević


Za 191 dan rada lekari, medicinske sestre i tehničari uradili su čak 175.114 različitih analiza i intervencija pomoću najsavremenije medicinske opreme.

Kvalitetno lečenje

Imamo najsavremeniju opremu, pregled pacijenata je sada mnogo brži, pa i ne čude ovakvi rezultati
Prof. dr Milika Ašanin

Rekordni rezultati

Ove podatke izneo nam je direktor Kliničkog centra profesor dr Milika Ašanin.

- Sa preseljenjem u novu zgradu počeli smo 7. marta i uporedo sa tim mi smo primali pacijente, zbrinjavali ih, operisali... Kompletnu selidbu smo završili 16. aprila, kada se poslednja klinika i prebacila u novu kulu. Kada kažem novi KCS, tu mislim na Urgentni centar, na klinike za kardiologiju, hematologiju, gastroenterologiju, grudnu hirurgiju, kliniku za infertilitet i endokrinologiju pola i mnogo druge... Otad do danas, za 191 dan rada, postigli smo neverovatne rezultate, a naš učinak su pohvalile i brojne svetske delegacije koje su nam dolazile u posetu. Nema više čekanja, brzi smo i efikasni. Imamo najsavremeniju opremu, a sistem za pregledanje pacijenata sada je po zonama, odnosno po hitnosti, pa i ne čude ovakvi, rekordni rezultati. Za pola godine na bolničko lečenje primili smo čak 21.574 bolesnika - nabraja doktor Ašanin i precizira:

- Uradili smo više od 100.000 pregleda na skeneru, rendgenu, ultrazvuku i magnetnoj rezonanci koji su poslednja reč tehnike. U 34 nove operacione sale sada je prava milina raditi. Tako da smo od marta do danas izveli više od 4.500 operacija, od toga čak 871 intervenciju ugradnje stenta.

Foto: Tanjug/Informer

Tekst potpisa

Najbolje za pacijente

Fenomenalne rezultate postiže i novootvorena Klinika za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", u kojoj je, za šest meseci od otvaranja, urađeno više od 1.000 operacija na srcu! U samo jednom danu lekari ove bolnice uradili su čak 21 operaciju i time oborili rekorde poznatih klinika u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji.

- Operišemo sedam dana nedeljno. U jednom danu uradili smo čak 21 operaciju na srcu. To su operacije sa mašinama za vantelesni krvotok. Pretekli smo i klinike u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji. Za šest meseci, otkako je 'Dedinje 2' otvoreno, povećali smo broj ambulantnih pregleda za oko 30 odsto - kaže upravnik Klinike za kardiologiju u Institutu "Dedinje" prof. dr Petar Otašević.

Foto: Tanjug/Informer

Pored sjajnih stručnjaka, nova zgrada ima i najsavremeniju opremu i vrhunske uslove za rad lekara.

- Imamo 15 ambulanti, veliki hol, čekaonice... Samo naš kardiohirurški tim čini oko trideset hirurga, a dnevno uradimo od deset do dvanaest operacija. U hibridnoj sali, gde je moguće uraditi sve najkomplikovanije operacije, zajedno rade interventni radiolozi, kardiolozi, kardiohirurzi... Ponosni su na evropske i svetske rekorde postignute u novoj zgradi. Ali moram da napomenem da nije reč samo o zgradi već i o kvalitetu opreme i našem kadru.

KLINIČKI CENTAR U BROJKAMA

85.165 pregledanih pacijenata
175.114 različitih analiza i ambulantnih intervencija
4.540 operacija
21.574 pacijenta na bolničkom lečenju
48.573 pregleda na skeneru
41.057 pregleda ultrazvukom
27.439 rendgenskih pregleda
193 pregleda na magnetnoj rezonanci
Izvor podataka: UKCS (mart-septembar 2022)

Nikad manja lista čekanja

Profesor dr Petar Otašević sa 'Dedinja 2' kaže da ova bolnica od prvog dana radi punim kapacitetom.

- Svi kadrovi su angažovani i u ovom trenutku 664 pacijenta čeka na operaciju srca. Idemo na još manje liste čekanja. Zato iščekujemo i da bude završena rekonstrukcija stare zgrade, a nastavljaju se ulaganja u mlade kadrove. U 'Dedinju 2' krajem septembra biće instalirana i nova nuklearna magnetna rezonanca - kaže upravnik klinike.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija