• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

24.09.2022

11:42

SVOJIM TELOM ZAŠTITILA BEBU OD NATO BOMBE, PA OSTALA INVALID! Taman kad je dobila proteze za obe noge, Vesna je saznala STRAŠNU VEST

Insider / Zoran Sinko

Društvo

SVOJIM TELOM ZAŠTITILA BEBU OD NATO BOMBE, PA OSTALA INVALID! Taman kad je dobila proteze za obe noge, Vesna je saznala STRAŠNU VEST

Podeli vest

Vesna Stojković heroina iz Vranja preživela je NATO bombu i ostala bez obe noge, a danas bije bitku sa opakom bolešću

Vesni su građani Srbije svojim donacijama obezbedili proteze za obe noge, a sada joj je potrebna dodatna pomoć.

Naime vratio joj se tumor na debelom crevu, te svakodnevno mora u ZC Vranje, kako bi primila terapije, uradila analize krvi i druge preglede.

Vesna živi na petom spratu zgrade u Vranju, a hitna pomoć svakodnevno dolazi po nju.

- Zgrada nema lift, a iz hitne ne mogu ljudi uvek da me nose na rukama, jer nisu u stanju. Zbog atrofije mišića, sada kada imam proteze krećem se otežano ili nikako. Potreban mi je novac za stolicu na šinama, kako bih mogla da se spustim do prizemlja i vozila hitne pomoći - kaže Vesna.

Foto: S.T.

Telom štitila bebu od bombi

Ova heroina je tokom bombardovanja Donje kasarne u Vranju telom štitila svoju bebu. 

Geleri su završili u njenom telu, a u posleratnim godinama, od komplikacija nastalih tokom ranjavanja, amputirane su joj obe noge.

- Živim sama, ćerka se udala i ima malu bebu. Sa zetom dolaze, pomažu, ali se desi da moram da izađem iz stana i kad sam sama prvenstveno zbog odlaska lekaru.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija