• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.09.2022

13:59

(VIDEO) INFORMER PREDAO MATERIJAL TUŽILAŠTVU! Tražimo obavezno psihijatrijsko lečenje serijskog silovatelja u institucijama zatvorenog tipa!

Miloš Rafailović

Društvo

(VIDEO) INFORMER PREDAO MATERIJAL TUŽILAŠTVU! Tražimo obavezno psihijatrijsko lečenje serijskog silovatelja u institucijama zatvorenog tipa!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, kao i novinarka Jelena Rafailović, danas su otišli u prostorije Prvog osnovnog janog tužilaštva, gde su predali celokupnu ispovest serijskog silovatelja Igora Miloševića i zatražili da u skladu sa zakonom bude sklonjen sa ulica i prebačen na lečenje zatvorenog tipa

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević istakao je da je Tužilaštvu predata krivična prijava i da se nada da će manijak uskoro bit priveden na lečenje u institucije zatvorenog tipa.

Foto: Miloš Rafailović

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević ispred Tužilaštva

- Evo upravo smo predali krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Primi li su, predali smo snimak sa svim video-materijalom koji smo snimili sa serijskim silovateljom Igorom Miloševićem. To je više od tri sata razgovora sa njim, samo deo toga objavljeno je na portalu. Ovaj deo koji nije objavljen predali smo Tužilaštvu i očekujemo da reaguju u skladusa zakonom. Mi smo predložili, u dogovoru sa našim pravnim timom, da se naloži veštačenje Igora Miloševića, i da se onda na osnovu tog veštačenja, po zakonu naloži mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u instituciji zatvorenog tipa - rekao je Vučićević.

Foto: Miloš Rafailović

Overen dopis koji je Informer dostavio Tužilaštvu

On je dodao da su iz Tužilaštva poručili da se njihovo odgovor očekuje u roku od dva dana.

Foto: Miloš Rafailović

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević ispred Tužilaštva

- Mislimo da je ovo najbolji mogući način da se sistem prosto obračuna sa ovom anomalijom, odnosno da se skloni silovatelj sa ulica koji je potencijalna opasnost za sve žene, za sve ljude. Pitanje je dana kada će on da pokuša ponovo da napadne. Sada je rečeno Jeleni i meni  da će da nam u roku od 48 sati jave kakva je odluka. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti, a to je suština naše akcije, da sklonimo ovog manijaka sa ulice.

Novinarka hronike sa portala Informer.rs Jelena Rafailović, koja je radila intervju, zamolila je ljude da se pridruže u ovoj borbi i da manijak konačno bude sklonjen sa ulice.

Foto: Miloš Rafailović

Jelena Rafailović i Dragan J. Vučićević ispred Tužilaštva

- Ja bih molila da nam se ljudi pridruže u toj borbi da bi uradili ono što treba da se uradi. Osnovno ono na šta mi ukazuejmo jeste ta njegova javna pretnja kada nam je u intervjuu rekao da može da nas siluje, da nas ubije ukoliko to njemu padne na pamet - rekla je ona.

Na njene reče nadovezao se i glavni urednik Informera.

- Dakle, samo da objasnimo, on je te pretnje javno izneo u intervjuu novinarkama Informera javno, kada je to mogao tako da kaže pred kamerama, zamislite šta sve može da uradi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mira

pre 1 godinu

Eto bitno je da razularena masa napadne coveka a bez da sa njim porazgovaraju i cuju njegovo misljenje.Ponekad treba citati izmedju redova.Bravo za Informer i aktere ovog slucaja.Podrzavam stav da silovatelja treba skloniti sa ulice.

Carica Sveta

pre 1 godinu

Apsolutna podrška u akciji sklanjanja osuđenih pedofila i silovatelja sa ulica Beograda i Srbije. Javnost je uznemirena s pravom.

boki

pre 1 godinu

Ne potrebno smaranje javosti sa likom koji ne moze biti uzor ni u cemu bilo kome.

Brajna Koy

pre 1 godinu

Da li Javni tuzilac ima obavezu da pokrene istragu i protiv onih koji biju ljude po ulicama.???

pero

pre 1 godinu

zasto informer ne pise o Veroniki. Trbovic zeni koju je centar za socijalni rad ubio psihicki i izbacio iz rodjenog stana kao kriminalca opljackali su joj stan,i nisu joj dali da udje u njega i uzme najosnovnije stvari. pisite kako se ljudima oduzima imovina i stanovi ili o tome ne smete.ekspreso je pokrenuo tu temu ubistva te zene ali se to obustavilo. zasto .

Pera

pre 1 godinu

vidis kako jedan samar i jedan sut u dupe promene coveka :D

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija