• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.10.2022

15:08

Izgradi sebe i ostani u Srbiji - Srbija je svet!

Dragan Medaković

Društvo

Izgradi sebe i ostani u Srbiji - Srbija je svet!

Podeli vest

Studentska unija Ekonomskog fakulteta (SUEF) organizovala je danas najveći regionalni seminar mladih „Build Yourself” u regionu, pod sloganom “Izgradi sebe i ostani u Srbiji. Srbija je svet!”, na kom su prisutni mogli da čuju motivacione poruke i iskustva uspešnih govornika iz sfere biznisa, privrede i umetnosti u stvaranju prvih, većih koraka u izgradnji poslovne karijere, kao i neke od korisnih smernica i veština kako da unaprede svoje znanje.

 

Koordinator projekta Miloš Đorđević zahvalio se svim pokroviteljima i mnogobrojnim učesnicima i istakao da je „Build Yourself” seminar sa dugogodišnjom tradicijom i edukativno-motivacionim karakterom, koji je i ove godine okupio je više od 1.300 mladih. 

Seminar je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i tom prilikom istakao razmišljanja kao građanina, kao roditelja dvojice mladih, i naravno kao političara i nekog ko učestvuje u javnom životu Srbije. „Verujem da je prirodni ambijent tamo gde ste rođeni, gde živite sa svojim porodicama i gde koristite svoj maternji jezik. Voleo sam oduvek svoju državu i uvek ću je voleti, to je stvar ličnog vaspitanja. Poštujem sve ostale države, i ne kažem da je u Srbiji sve idealno, ali nije ni na drugim mestima i iz tog razloga ne volim „crno-belo“ razmišljanje kada se misli da čim pređemo granicu svoje zemlje kreće bolji život, da su bolji uslovi i lakši za posao, jer nije baš tako“.  Istakao je da niko nikom ne treba ništa da nametne, da svako ima pravo izbora. Poručio je mladima se ne boje da preuzmu odgovornost jer velikoj meri od njih samih zavisi kako će i šta će se dešavati u njihovom karijernom putu i snažno istakao da ostanu u svojoj domovini.

U okviru panela „Šansa i izazovi mladih za uspešnu karijeru u Srbiji – javni sektor sadašnjosti i budućnosti“ svoje iskustvo podelio je direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić, koji je od samog osnivanja u toj kompaniji, a iskusio je i rad van zemlje. Iskoristio da da par saveta za uspeh mladima i rekao da je ključno znanje, jer ono daje moć za budući razvoj i uspeh. Istakao je da su danas mladi u zanimnjivom periodu četvrte industrijske revolucije, kao i da će se tek prilagođavati vremenu koje predstoji. Rekao je da je Telekom Srbija firma velikih ambicija i razvoja i uvek otvorena za mlade ljude. Lučić je izjavio da bi i sa današnje tačke gledišta uradio isto, i svakako i pored odlaska u inostranstvo vratio se u svoju zemlju.

Foto: Dragan Medaković

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević istakao je da prilika koja se čoveku daje, prilika koju on sam gradi za života i da on sam treba da prepozna da li i kada ona kreće u pravom pravcu. On je podelio i iskustvo kao roditelj čije dete studira u inostranstvu, kako bi voleo da se ono vrati u zemlju. Takođe, govorio je o svom putu razvojnom putu, kao i o tome kako njegova kompanija daje podršku mladima. Poslao je poruku mladima da manje spavaju, više treniraju i uče, jer znanje ne može niko da im oduzme, da gledaju u budućnost i da budu vođeni svojim ciljevima.

Poslanica u skupštini Srbije i povratnica iz inostranstva Draginja Vlk podelila je svoje iskustvo i svoje motive da se vrati u domovinu. „Ovo je jedan korak napred u životu svih nas prisutnih, i zahvalila se mladima koji su odlučili da odvoje nedeljno popodne da rade na sebi da se međusobno upoznaju. Imala sam tu privilegiju da studiram u inostranstvu, i ja sam otišla da se vratim, to je bio početak.“ Navela je i primer početka organizovanja seminara „Build Yourself“, i su ljudi iz organizacije upravo radeći na sebi stvorili danas najveći regionalni seminar mladih.  Poslala je poruku mladima da je motivacija ključna i da on nje zavisi koliko ćemo voleti svoj posao, a da je pre svega važno raditi posao koji volimo.

Motivacioni govornik i biznis trener Darko Mirković održao je predavanje na temu „Preuzimanje pune kontrole nad rezultatima u karijeri“.

U okviru panel diskusije „Zbog čega je privatni sektor sve privlačniji mladima u Srbiji? Mitovi i istine o radu u privatnom sektoru – trendovi na tržištu rada u godinama pred nama“ govorili su predsednik izvršnog odbora Banke Intesa Darko Popović, vlasnik i direktor kompanije Mikro Elektronika Nebojša Matić, direktor Tačke povratka Ivan Brkljač i biznis konsultant za ljudske resurse kompanije „Simplify Consulting” Monika Pejčić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija