• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.10.2022

11:34

UČENICI MEDICINSKIH ŠKOLA PONOVO NA BOLNIČKOJ PRAKSI! Posle dve i po godine đaci obavljaju praktične vežbe

RINA

Društvo

UČENICI MEDICINSKIH ŠKOLA PONOVO NA BOLNIČKOJ PRAKSI! Posle dve i po godine đaci obavljaju praktične vežbe

Podeli vest

Nakon dve i po godine, učenici medicinskih škola u Beogradu, ponovo mogu da obavljaju svoje praktične vežbe i blokove nastave u zdravstvenim bazama - bolnicama, laboratorijama i apotekama, izjavila je danas direktorka Medicinske škole na Zvezdari Snežana Milanović

- Učenici, budući zdravstveni radnici, vratili su se u nastavne baze. To su naši partneri, sve zdravstvene ustanove u Beogradu, kao što su klinički centri, Gradski zavod za javno zdravlje, sve laboratorije, domovi zdravlja, apotekarske ustanove i mnoga druga preduzeća za terenske vežbe - objasnila je Milanović.

Ona je rekla da je ovogodišnji početak školske godine i đacima i nastavnicima "pomalo neobičan i svakako radostan" jer se, posle dve školske godine čiji je "tempo i sadržaj diktirala korona", ove godine školovanje "napokon vraća u uobičajene tokove".

- Da bi ušli u zdravstvenu ustanovu, neophodne su im njihove radne originalne uniforme, po kojima su prepoznatljivi u zdravstvenim ustanovama, maske, rukavice i sanitarna knjižica - dodala je Milanović.

Foto: Printskrin/ RTS

Vežbali jedni na drugima

Nisu imali praksu, vežbali na lutkama

Zbog pandemije koronavirusa, đaci Medicinske škole nisu imali praksu u zdravstvenim ustanovama. Vežbali su na lutkama, ili jedni na drugima.

Velika većina nas nije imala mogućnost da ide na kliniku i da radi sa pravim pacijentima, rad jeste otežan, ali mi smo veliku većinu uspeli da nadoknadimo radom u kabinetima - kaže jedna od učenica ove škole.

Budući medicinari vežbali su na specijalnim lutkama, ali one ne mogu da pokažu bol, strah, strepnju.

Naglašavamo šta je bolno, šta stvara bolnost, kako treba prići pacijentu, kako treba reagovati u određenim momentima, kako prepoznati neke situacije koje su nenadane, a koje se uživo mogu videti - rekla je ranije Tatjana Tomić iz Medicinske škole "Beograd".

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija