• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.11.2022

22:38

OGLASILA SE AMBASADA SRBIJE U NIKOZIJI! Evo šta se dešava sa srpskim turistima zarobljenim na aerodromu!

Reuters

Društvo

OGLASILA SE AMBASADA SRBIJE U NIKOZIJI! Evo šta se dešava sa srpskim turistima zarobljenim na aerodromu!

Podeli vest

Grupa putnika iz Srbije ostala je danas zarobljena na aerodromu na Kipru zbog štrajka osoblja, a sada se oglasila i ambasada Srbije u Nikoziji

Kako su istakli iz srpske ambasade u Nikoziji, prema informacijama svi putnici su smešteni u hotele, gde će sačekati nove termine za letove.

- Dana 2. novembra 2022. godine, zemaljsko osoblje kompanija LGS Handling Ltd i Swissport na aerodromu u Pafosu je oko 16 časova po lokalnom vremenu stupilo u štrajk, nezadovoljno gubitkom određenog broja radnih mesta u pomenutoj službi.

Dogovor između štrajkača i predstavnika Ministarstva transporta je postignut oko 19:30, kako su preneli kiparski mediji i potvrdili predstavnici kompanije LGS u telefonskom razgovoru, a pregovori između dve strane će biti nastavljeni do ponedeljka, kako ne bi došlo do sličnih zastoja u radu aerodroma.

Prema informacijama dobijenim sa aerodroma u Pafosu, svi putnici su smešteni u hotele, gde će sačekati nove termine za letove. Zbog trenutne preopterećenosti telefonskih linija na aerodromu, putnicima se savetuje da se direktno obrate avio-kompanijama kako bi dobili detaljne informacije o novim letovima - stoji u saopštenju ambasade.

Podsetimo, na aerodromu u Pafosu je zbog štajka osoblja zarobljeno više hiljada ljudi, među kojima je i grupa naših državljana.

Od dva sata popodne ništa nije poletelo sa ovog aerodroma, nijedan avion. Štrajkuje celokupno osoblje. Pritom, ne puštaju ljude da izađu napolje iz aerodromske zgrade da ne bio nastao još veći haos. Ljudi koji čekaju ovde su očajni, besni, a neki od njih i plaču. Zaista je haos - rekao je jedan od naših zarobljenih putnika na Kipru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17