• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.11.2022

11:21

NAPRAVLJENO U SRBIJI S LJUBAVLJU! Marijana iz Pančeva pletenjem stvara MAGIJU, a njena remek dela mogu se naći u skoro svim zemljama sveta!

printscreen instagram/ Foto: Nebojša Babić

Društvo

NAPRAVLJENO U SRBIJI S LJUBAVLJU! Marijana iz Pančeva pletenjem stvara MAGIJU, a njena remek dela mogu se naći u skoro svim zemljama sveta!

Podeli vest

Tradicionaln srpsko pletivo ponovo osvaja modne prestonice sveta, a u unikatne i luksuzne rukotvorine upleteni su ljubav, talenat, vizija i duša naše najlepše Srbije


 
Marijana Andrić poreklom je iz Pančeva. Sa sedam godina seli se u Grčku u kojoj je odrasla, a potom i osnovala svoju porodicu. Marijanin prosfesionalni odnos sa modnom industrijom počinje dosta rano, u porodičnoj kompaniji u Grčkoj, gde je učila procese neophodne za funkcionisanje jednog uspešnog modnog brenda. Sedam godina bila je i menadžer prodaje poznatih modnih brendova.

Po povratku u Srbiju, Marijana se susreće sa dugom tradicijom pletenja na ovim prostorima, a upoznavši pletilje, njihov talenat, ljubav i predanost ka svakoj brižno ispletenoj niti, odlučuje ne samo da pokuša da sačuva dragocenost ovog ručnog rada, već i da ga oživi i osavremeni. 

U misiju oživljavanja pletenja, a sa idejom o modernom srpskom brendu koji će biti prepozant u celom svetu, Marijana je krenula sa svega par pletilja, a potom ih je okupljala, tražeći ih širom Srbije, kako bi, naposletku, kreirala jedinstveni Maridruna tim.

Želja Marijane i Maridruna brenda, postala je dugoročna misija revitalizacije starih zanata i podsticanja lokalnog preduzetništva žena u Srbiji, kao zemlji koja neguje i poštuje svoju tradiciju i nasleđe.
 

Maridruna tim čine žene sa velikim iskustvom u pletenju koje su svojim požrtvovanošću i pažnjom, zajedno sa Marijanom, fokusirane na celokupan proces proizvodnje, gde se svako vlakno tretira sa mnogo ljubavi, ne bi li se napravio pre svega jedinstven, ali i luksuzan, ručno pleteni proizvod modernog dizajna.

Marijanina krajnja želja je da se što više mladih žena zainteresuje za tradiciju i očuvanje pletenja i da ovo važno nasleđe naše zemlje ne samo opstane već i da se razvija i bude jedan od prepoznatljivih simbola Srbije širom sveta i u vremenima koja dolaze.

Danas brend Maridruna izvozi svoja ručno rađena remek dela u skoro sve zemlje sveta: USA, Kanadu, Australju, UAE, Brazil, Grčku, Italiju, Nemačku, Holandiju, Belgiju, Norvesku, Francusku, Japan, Englesku, Irsku, Poljsku i Dansku i sve sa potpisom: MADE IN SERBIA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija