• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.11.2022

10:39

REGISTRACIJA AUTOMOBILA POSKUPLJUJE OD OVOG DATUMA! Evo šta vozače čeka, objavljen je DETALJAN CENOVNIK!

Društvo

REGISTRACIJA AUTOMOBILA POSKUPLJUJE OD OVOG DATUMA! Evo šta vozače čeka, objavljen je DETALJAN CENOVNIK!

Podeli vest

Registracija poskupljuje od 1. decembra!

Vlada Srbije odredila je najviše iznose lokalnih komunalnih taksi za vozila pa one za putnička vozila od 1. decembra mogu iznositi od 710 do 7.110 dinara u zavisnosti od kategorije.

Sa najnovijim poskupljenjem ovih taksi, veći trošak će najviše osetiti vozači "ozbiljnijih" automobila, sa zapreminom preko 3.000 kubika, kao i vozači teretnih vozila. 

Dok će sa jedne strane, za vozila od oko 1.200 kubika, ovo poskupljenje ceh podići za zanemarljivu cifru od 130 dinara, oni sa automobilima zapremine motora preko 3.000 kubika, npr. BMW 530 2011. godište, ovu taksu će platiti od 1. decembra 1.300 dinara više.

Zvanično, ova taksa je uvedena u decembru 2019. godine. Taj porez na upotrebu motornih vozila ili tzv. "porez na luksuz" poskupljuje vremenom kako se razvija automobilska industrija, ali i situacija u državi.

Najviši iznosi lokalne komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, propisani su Zakonom o finansiranju lokalne samouprave i usklađuju se s godišnjim indeksom potrošačkih cena. 

Može se uočiti da su komunalne takse u određenim kategorijama znatno veće u odnosu na ranije godine, što je rezultat globalnih poskupljenja u svim sektorima uzrokovanih pandemijom i ukrajinskom krizom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
komsija

pre 1 godinu

Za poslednjh 10 godina vise se i ne zna koliko smo novih nameta dobili a stari enormno poskupeli u svim oblstima. Primer, samo obavezno osiguranje kola 2012. godine poskupelo 50%, pa onda jos nova poskupljenja, a tehnicki pregled je bio od 1000 do 1800 da bi letos bio 6000 hiljada ili skuplji 300%, Za to vreme penzije porasle 28%, a tek ovogodisnja inflacija.... 5

Penzionerj

pre 1 godinu

Pa nije čudo što trgovci kradu i neosnovano podižu cene da bi se bogatili kada to isto radi Država. Dižite cene i uživajte samo još i cigarete pokupite i divota. Kriza!!!

Ja

pre 1 godinu

Sramno, udari po narodu. Narod masovno bezi odavde cak su i popis morali filovati da ne prikazu pravo stanje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija