• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

02.12.2022

22:33

DA LI SRBIJA TREBA DA UVEDE POREZ NA NEŽENJE!? U evropskim zemljava papreno naplaćuju samački život posle treće decenije, KAZNE ĆE STIĆI I KOD NAS!?

Društvo

DA LI SRBIJA TREBA DA UVEDE POREZ NA NEŽENJE!? U evropskim zemljava papreno naplaćuju samački život posle treće decenije, KAZNE ĆE STIĆI I KOD NAS!?

Podeli vest

Podaci sa popisa stanovništva polako pristižu. Ono što je mnoge iznenadilo, a nekima samo potvrdilo očekivanja, je da u Srbiji ima 900.000 neoženjenih muškaraca

Ono što je zanimljivo je da raste, poslednjih godina, broj neženja starijih od 30 godina. Razlozi su raznoliki, ali svetski trendovi govore da je danas mladima potrebnije više razloga za brak nego protiv njega.

Pitanje koje se postavlja je da li muškarci i žene koji nemaju potpisan bračni ugovor nakon navršene 3. decenije života, treba da plaćaju porez na samački život koje su već uvele neke evropske zemlje?

Kakav je vaš stav, pišite nam u komentarima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mihajlo

pre 1 godinu

Možda da uvede porez na gluposti,taj porez bi retko ko izbegao.

Miila

pre 1 godinu

30.11.2022. Nacisticka evropska unija dala podrsku albansko terorizmu.

stojan

pre 1 godinu

Plase se zena i odgovornosti. Trebaju ih mame izbaciti iz kuce cim prestanu da idu u skolu. Ili da nije mozda da se oni izmedju sebe voledu.

Muškarac

pre 1 godinu

Ne treba. Zašto silom pa posle rastava i deca bez roditelja uz sve ostale traume. Ovako je bolje. A državi ako treba porod, nek pojača brigu o majci, ocu i deci.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

и порез на нежење и други порез на оне који немају деце,па ка нећеш хранити своје хранићеш туђе.на западу 10% узимају за цркву и ако ниси ни верник или си друге вере,баших брига

lence

pre 1 godinu

naravno.u nemackoj postoji iznosi do 46% na bruto platu .znaci odmah izdrzavate jednu porodicu sa decom njihovi porezi od 23 do 3o % postozato im zene vecinom ne rade .a svako dete bez obzira na dohodak ima svoj decji dodatak 220 eur na petoro dece 11oo eur puna kapa odma hanuma ne radi'

Dule

pre 1 godinu

Одлична идеја, неожењени мушкарци и неудате жене треба да плаћају порез.

sasha

pre 1 godinu

Jos jedna velika glupost u nizu gluposti tzv. modernog doba. I opet ta EU (koji bi idioti drugi) i njeni glupi zakoni, koje i mi kao inbicili olako prihvatamo i jos olako primenjujemo. I hajde ako oni tamo to zele, neka im, ali sta ce to nama?! Nas narod na ovakve stvari kaze: Dubare za pare. Zato su i smislili sve to, kako da isprazne dzepove ljudima, a napune svoje. I kao sto vidimo, na udaru su samo muskarci, sta je sa zenama?! Pa zar ne tezimo ka toj ravnopravnosti polova?! Ako kaznjavaju jedne, zasto ne kaznjavaju i druge, zasto ta diskriminacija?! Ajde neka neko objasni kako kaznjavanjem naterati nekoga da uradi nesto sto nece ili sto ne moze?! Zar nije to nepravedno ili nedemokratsko? Ajde ako su uveli kazne, dali su uveli i stimulacije, socijalnu, agencijsku ili neku drugu vrstu pomoci ne bi li pomogli onima koji to hoce, a od nekog razloga eto ne mogu da urade? Sta je sa ljudima koji su druge provinijencije, koje ne vole ljude suprotnog, vec istog pola?! Sta je sa slobodnim nacinom zivota t.j. zajednickog zivota bez ogranicenja u smislu vencanja, gradjanskog braka ili bilo koje druge vrste medjusebnog vezivanja ozvaniceno nekim drzavnim dokumentom? Gde je ta njihova cuvena demokratija, kada ljudima uskracujete njihovo pravo na izbor za zivot kakav oni zele, a ne kakav im drzava namece itd. itd. itd.?! Jasno je da iza svega toga stoje samo inicijative kako bi vam uzeli pare i kako bi vam sto vise uskratili vasu slobodu i obezvrednili vas kao ljudsko bice. I na kraju, verujte mi na rec, nasi ce politicki idioti sve to i prihfatiti i pojesti kao "pop sarmu", ne bi li se dodvorili EU zvanicnicima i ne bi li napunili svoje dzepove poput njihovih EU kolega.

arsa

pre 1 godinu

Такав Закон је постојао 90-тих тако да није нова идеја.А идеја је добра и не знам који је био разлог што је исти раније укинут.Увести порез и на неожењене мушкарце и неудате жене

goga

pre 1 godinu

Sta koga briga da li cu da se zenim ili udajem. To je zadiranje u privatnost coveka... Samo znate da uvozite poreze, zasto platu ne uvezete? Neka zaposljavaju mlade ljude, a ne da ih teraju iz zemlje, da imaju pristoju platu od koje mogu da zive , pa nece odlaziti iz zemlje.. Tada ce biti i zenidbe i udaje..., a i dece koliko hoces. Medjutim to nije agenda, vec upravo suprotno.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59