• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.01.2023

14:31

Završen Karavan prijateljstva na putu svile, građani Srbije donirali 1,8 miliona dinara u humanitarne svrhe

Vlada Srbije

Društvo

Završen Karavan prijateljstva na putu svile, građani Srbije donirali 1,8 miliona dinara u humanitarne svrhe

Podeli vest

U četvrtak je u Nišu završen Karavan prijateljstva na putu svile koji je u subotu počeo u Beogradu, da bi preko Bora, Novog Sada i Smedereva stigao na jug Srbije.

Centralna proslava i doček Kineske Nove godine održana je u subotu na Kalemegdanu, u prisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i ambasadorke Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo. Spektakularni vatromet označio je početak Karavana prijateljstva, koji je narednih dana prošao kroz pet gradova u Srbiji.

Foto: Vlada Srbije

Oko 20.000 naših građana i njihovih gostiju posetilo je ovaj zabavni karavan koji im je pored ukusa četiri zemlje Pojasa i puta u grad doveo neke od najboljih umetnika Šangdong provincije koji su prikazali svoje umetničke veštine u vidu tradicionalne Igre lava, pravljenja skulptura od šećera, kaligrafije, duboreznih preslikača, pravljenja lutaka i čuvenih kineskih nudli i knedli. 

Najbolji mladi kuvari Srbije iz Junior chef club udruženja, zajedno sa kineskim kuvarima pripremili su više od 15.000 obroka iz kuhinja Srbije, Kine, Grčke i Italije.  

Građani Srbije i njihovi gosti prikazali su humanost na delu prikupivši ukupno 1.762.130 dinara u ovih pet gradova. 

Grad pobednik je grad koji je simbol srpsko-kineskog čeličnog prijateljstva! Samo Smederevo prikupilo je 372.140 dinara!

Vlada Republike Srbije, Ambasada Narodne Republike Kine i Institut za pojas i put ovom prilikom zahvaljuju se svim građanima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, kao i sponzorima koji su podržali ovu humanitarnu akciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17