• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS/Blic

08.02.2023

16:50

"ZA KUĆU OD 100 KVADRATA NUDE NAM..." Meštani besni zbog premeštanja zoo vrta - ovo je njihova poruka

Društvo

"ZA KUĆU OD 100 KVADRATA NUDE NAM..." Meštani besni zbog premeštanja zoo vrta - ovo je njihova poruka

Podeli vest

Nakon odluke da se zoo vrt sa Kalemegdana preseli na Adu Ciganliju, tačnije Ada Safari, uznemirio je meštane naselja Partizan koji tvrde da postoji priča da im se nudi mnogo manja stambena jedinici. Ivan Babić, koji sa svojom petočlanom porodicom živi u kući od 100 kvadrata tvrdi da postoji plan da im se ponudi stan od 35

- Mi kao petočlana porodica koja sada živi u kući od stotinu kvadrata ne možemo da živimo u tim uslovima - ističe ovaj mladić za RTS.

- Može samo kvadrat za kvadrat ili uz doplatu - ističu meštani naselja Partizan na Adi Safariju.

Uvukla se zebnja i to najveća do sada jer su im ponuđeni stanovi na Čurkaričkoj padini.

- Hoćemo kvadrat za kvadrat - kaže Mićko, a stanovnici ovog naselja pristali bi i na doplatu, jer kako kažu, ovo nije vikend naselje, već ovde žive stalno, idu u školu i na posao.

Nedžim Huseinović Mićko, koji je davnih godina odbio da svoju kuću na Adi Safari zameni za stan u Mirijevu, kaže da se nije pokajao. 

- On ističe da ceo komšiluk ovog naselja "funkcioniše kao porodica od 250 domaćinstava - koji se dogovara oko svega svaki drugi, treći dan.

Jedan od meštanina, Milče Raduljević rekao je da u naselju Partizan živi više od 30 godina i da bi mu bilo izuzetno neobično da sada napusti svoj dom.

- Navikao sam ovde. Imam mir, dvorište, tu pravim stolove od punog drveta. Naravno da bi mi bilo neobično da posle toliko godina odem odavde - rekao je "Blic" Milče Raduljević.

Svaka kuća u ovom naselju ima svoje dvorište, a meštani kažu da će im upravo to nedostajati.

U naselju Partizan ne veruju da će projekat preseljenja zoo vrta biti realizovan. Gradu je potrebno mnogo novca da izmesti sve ljude koji žive tu, a kao jedan od problema navode i poplave koje su česte na tom mestu.

- Dešavalo se da dođe do poplava. Ne pamtim neke velike, doduše, ali pitam se šta će sa tim životinjama ako dođe do toga. Jednog slona ili lava je teško brzinski evakuisati. A, što se stanova tiče, čuo sam da bi nas izmestili negde, ne znam samo gde tačno. Volim ovaj kraj. Nemaš osećaj da živiš u gradu, oko tebe je priroda i mir, a opet si za dva minuta u centru - kaže Jovan Šubarević, jedan od meštana naselja Partizan.

Gradonačelnik Šapić je nedavno obećao da ove porodice neće ostati bez krova nad glavom, te da će im biti obezbeđeno ono što im sleduje prema zakonu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Ja stvarno ne razumem zašto se nekome ko je uzurpirao tuđe zemljište i tu podigao kuću bez dozvole, tehničke dokumentacije ili bilo kojeg drugog papira, nude stanovi? Jedino što bi trebalo da im se "ponudi" je krivična prijava.

vuk

pre 1 godinu

da li je to njihova kuca ili su objekat nelegalno izgradili?...ako je izgradjen nelegalno ne trebaju dobiti nista...a ako ima potrebne papire onda nadoknada 100%

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija