• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2023

20:36

SRBI MU NE VERUJU, ALI ON NUDI NAJMANJE 50.000 DINARA I TVRDI DA NIJE ŠALA! Traži se kuvar u Zemunu, ali na čudni oglas niko da se javi

emitphoto, pngwing

Društvo

SRBI MU NE VERUJU, ALI ON NUDI NAJMANJE 50.000 DINARA I TVRDI DA NIJE ŠALA! Traži se kuvar u Zemunu, ali na čudni oglas niko da se javi

Podeli vest

Kako je navedeno u oglasu koji se pojavio na društvenim mrežama, jedna picerija u Zemunu traga za "pomoćnikom pomoćnikovog pomoćnika kuvara"... Oglas je, naravno, zbog navedenog sadržaja privukao ogromnu pažnju, a aa osnovu naziva i opisa radnog mesta mnogi smatraju da je u pitanju šala. Navodni poslodavac je napisao da se oglas shvati ozbiljno, verovatno unapred sumnjajući šta će izazvati kod ljudi.

Uz radno mesto, poslodavac je naveo koliku platu nudi i kaže se da se ona kreće od 50.000 do 99.999 dinara. Poslodavac je izneo zahteve koje kandidati treba da ispune.

- Da bude normalna osoba, ako kojim slučajem ima psihičkih problema bilo bi poželjno da poseduje dokumentaciju o istoriji bolesti. Poželjno je da osoba zna sabirati do 4 (2+2), ali nije neophodno. Vozačku dozvolu ne treba posedovati, dovoljno je da se zna vratiti kući bez pomoći druge osobe u prečniku tri kilometra od posla. Mobilni telefon na tač nije nužan, može i na dugmiće samo da su svi dugmići u funkciji. Od poznavanja jezika dovoljan je prvi nivo srpskog i pismo da poznaje delimično, 12-15 slova dovoljno bilo ćiriličnoga ili latiničnoga pisma - naveo je u svojim zahtevima.

U oglasu jasno stoji koji su uslovi rada

- Uslovi rada su takvi da objekat ne prokišnjava, tako da celo vreme osoba boravi u suvome. Kod velikih grmljavina objekat poseduje gromobransku traku koja ujedno štiti od udara groma. Sva stolarija dobro dihtuje i ujedno čuva zaposlene od promaje. Protivpožarni izlaz postoji kao i protivpožarni aparati moderne generacije. Objekat je izrađen od vrlo čvrstoga materijala tako da u slučaju velikoga zemljotresa može izdržati 7 po Rihterovoj ili 9 po Merkalijevoj skali! 

Foto: printscreen

Oglas u kom su opisani uslovi rada

A koje bi bile dužnosti zaposlenog?

Prvo je poslodavac napisao da se od zaposlenog očekuje da na vreme dođe na adresu na kojoj se objekat nalazi.

- Smena koja traje osam časova da se vremenski ispoštuje i da se kojim slučajem ne ostane duže minut ili dva minuta. Da za vreme boravka na poslu kojim slučajem ne ugasi TV ili muziku i istu da ne pušta glasno - kaže poslodavac.

U objavi je još jednom napomenuto da se oglas shvati ozbiljno i da se jave samo oni kojima je stvarno potreban posao.

Dva meseca tražim kuvara

Niški ugostitelji ne mogu da nađu kuvare, iako nude plate u rangu doktorskih, pisao je ranije Informer.

Na ulazima kafića, kafana i hotela mesecima vise oglasi sa ponudama za posao. Ali kuvara, nema ''ni za lek''.

Tatjana Mićić, menadžerka jednog poznatog hotela otkrila je za nedavno za "Inforemr" da je problem velik i da ima mnogo faktora koji su doveli do manjka radne snage ove struke. Tokom epidemije korone, mnogi vrsni kuvari su odlučili da se bave drugim poslom i sada ne žele da se vrate.

Istraživanje Inforemra je još više dovelo "pod lupu ovaj oglas", jer kako smo objasnili, kuvara je sve manje, a na korektnim radnim mestima svako ko želi da se bavi strukom ima dobre uslove. Zar nije onda malo čudno da se traži pomoćnik pomoćnikovog pomoćnika glavnog kuvara? Za platu od 50.000 dinara?

Pišite mam vaš stav u komentarima, a mi se nadamo da smo vam malo otvorili oči...

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija