• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2023

10:25

ISPIRAJU IM MOZAK! Društvene mreže bruje o ovome, penzioneri ponovo na meti prevaranata: Masažer koji vredi 12.000 dinara prodali ženi za ovu neverovatnu sumu

printscreen

Društvo

ISPIRAJU IM MOZAK! Društvene mreže bruje o ovome, penzioneri ponovo na meti prevaranata: Masažer koji vredi 12.000 dinara prodali ženi za ovu neverovatnu sumu

Podeli vest

Objava na društvenim mrežama je razotkrila prevaru na koju su nasedali penzioneri u prethodnom periodu.

Srpski penzioneri su ponovo na meti surovih prevaranata. Naime, organizujući promocije pozivaju penzionere na predstavljanje novog aparata ili dušeka usled čega im uzimaju simbolični avans, a ostatak novca uzimaju od svake mesečne penzije. Cifre proizvoda su ogromne, i mnogi korisnici društvenih mreža tvrde da ne koštaju ni pola iznosa, koji su penzioneri isplatili uredno, u slobodnoj prodaji.

- Svekrva je pre Nove godine išla na neku promociju za penzionere. Žena ima 75 godina. Tamo su im isprali mozak i bukvalno ih nasankali. Prodali su joj masažer za noge za 64.000 dinara. Uzeli su joj 14.000 dinara u kešu, a ostalo preko penzionog fonda. Apel za sve koji imaju starije u kući da obrate pažnju i da im objasne. Inače taj masažer košta oko 12.000 dinara - napisala je žena čija je svekrva žrtva prevare.

Foto: Shutterstock

Penzioneri najlakša meta prevaranta

Nakon ove objave, počeli su da se javljuju mnogi kojima su slično iskustvo priredili roditelji ili bake i deke.

- To se i nama desilo sa bakom od 80 godina. Isto je masažer bio u pitanju po ceni od 70.000 dinara i to su joj došli u kuću. Uzeli su avans od 2.000, penzioni ček i potpisala je ugovor, a rekli su joj da je to za uslugu što su joj dali da isproba masažer. Sreća pa je ona posle dva dana ukapirala šta se desilo i došla kod nas sa ugovorom pa smo uspeli da poništimo jer nije prošlo 14 dana od kupovine - napisala je jedna korisnica društvenih mreža.

Međutim, jedan korisnik, koji je prošao kroz slično iskustvo, podelio je način na koji je uspeo da spasi svog dedu prevare.

- Moj deda je kupio tako dušek od 100 hiljada dinara i dva meseca su mu skidali od penzije, dok nam nije rekao šta se dešava. Nije bio na prezentaciji. već su mu došli na vrata. Mi smo fingirali lekarski izveštaj u kome piše da je deda dementan i poslali na mejl adresu firme, sa najavom da ćemo ih tužiti ako ne raskinu ugovor i vrate novac. Oni ne mogu da provere lekarske izveštaje. Ovo je prošlo, ugovor je raskinut i sav novac je vraćen na račun. Nažalost ima mnogo ovakvih slučajeva - navodi se u komentaru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija