• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/beta.rs

20.03.2023

17:51

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI! U štali Poljoprivredne škole u Futogu životinje polužive, a na njima se izvodi praktična nastava!  (VIDEO)

Društvo

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI! U štali Poljoprivredne škole u Futogu životinje polužive, a na njima se izvodi praktična nastava! (VIDEO)

Podeli vest

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS saopštilo je danas da je u proteklih nekoliko dana došlo u posed više uznemirujućih snimaka i fotografija koji su nastali u štali ekonomije Poljoprivredne škole iz Futoga u kojoj đaci pojedinih smerova obavljaju praktičnu nastavu.

Dodaju da su nakon objave na svojim društvenim mrežama dobili više svedočenja i snimaka u kojima se vidi "nehuman odnos" koji u ovoj školi imaju prema životinjama na kojima se izvodi praktična nastava, a koji "često dovodi životinje u patnju, a neretko i u smrt".

Na videu koji su objavili nalazi se mrtva svinja, koja je uginula tokom prašenja u svinjcu prošle subote, a zastim tu ležala celog vikenda.

U sličnim teškim uslovima nalazi se i krava za koju se, kako navode, "navodno čeka da ugine da bi je odneli u klanicu", a problematično je još nekoliko životinja, dodaju.

SPANS navodi da je poslao zahtev Veterinarskoj inspekciji Južnobačkog okruga zahtev za hitan inspekcijski nadzor.

"Dobili smo informaciju da je predmet zaveden i da je predat inspektoru na postupanje. Sada je sve na njima. Očekujemo da urade sve što je u njihovoj nadležnosti. Nadamo se da će tako biti", navode iz ove organizacije.

Takođe, navode da su obavestili mejlom i ministra prosvete Branka Ružića.

Redakcija Informer-a je odmah kontaktirala Ministarstvo prosvete i ovo je odgovor koji smo dobili: 

-U skladu sa Zakonom u školu će biti upućena prosvetna inspekcija kako bi ispitala navode koji su se pojavili na društvenim mrežama i pojedinim medijima. Ministarstvo prosvete do sada nije imalo saznanja o ovom slučaju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija