• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Crnogorac

24.03.2023

07:15

PRE TAČNO GODINU DANA ON JE POSLEDNJI PUT HODAO... Potresna ispovest brata Milana Đurića, koji je preminuo nakon nameštanja atlasa: Našem ocu je prepuklo srce od tuge...

printscreen

Društvo

PRE TAČNO GODINU DANA ON JE POSLEDNJI PUT HODAO... Potresna ispovest brata Milana Đurića, koji je preminuo nakon nameštanja atlasa: Našem ocu je prepuklo srce od tuge...

Podeli vest

Na današnji dan pre godinu dana moj brat je bio na tretmanu kod kiropraktičara koji mu je slomio vratni pršljen, nakon čega je ostao paralizovan i preminuo tri i po meseca kasnije. Bol i tuga za njim uzela mi je i oca, priča Bojan Đurić.

Pre tačno godinu, moj brat Milan Đurić poslednji put je hodao... Tog 24. marta 2022. godine izašao je iz porodičnog stana u Ulici Strahinjića bana u Beogradu i otišao na tretman nameštanja prvog vratnog pršljena kod doktora Slaviše Đurđevića u "Balans mediku". Tretman je bio koban i tragičan po njega - umro je kao biljka tri i po meseca kasnije u Institutu na Banjici. Nema dana da ne pomislim na mog brata, mnogo mi nedostaje...

Ovim rečima počinje ispovest Bojan Đurić, mlađi brat Milana Đurića (58), koji je prošle godine na današnji dan, nakon tog kiropraktičarskog zahvata ostao paralizovan, a 9. jula iste godine preminuo je u Institutu za ortopediju na Banjici.

Potpuna agonija

Bojan je u tim trenucima bio kilometrima daleko od Beograda i Srbije. Nekoliko meseci ranije otišao je poslom u Nemačku.

- Na dan kada se sve ovo desilo, bio sam službeno odsutan. Kada su mi javili da je moj Milan tokom kiropraktičarskog zahvata, kod doktora koji se predstavljao kao 'svetski priznati stručnjak za nameštanje atlasa', ostao paralizovan i da je prevezen u Institut na Banjici, zanemeo sam od bola i pao na kolena. Imao sam osećaj da mi se nebo srušilo na glavu... - seća se Bojan, koji se prvim avionom odmah vratio u Beograd kako bi bio uz brata, roditelje i svoju porodicu.

Ni saučešće nam nisu izjavili

Privatna klinika 'Balans medika', posle čijeg tretmana kiropraktičara je preminuo Milan Đurić, sve vreme je radila bez dozvole! To je otkriveno tek nakon tog kobnog događaja kada je u kontrolu došla inspekcija Ministarstva zdravlja, koja je nakon toga podnela krivičnu prijavu protiv doktora Slaviše Đurđevića.

- Ovaj tragičan slučaj treba da bude opomena svima, da se ne bi slične stvari dešavale u budućnosti. Nadležna ministarstva treba češće i rigoroznije da kontrolišu rad svih privrednih društava koji se bave medicinom. Moram da dodam i da nam se niko od odgovornih lica iz 'Balans medike' nije ljudski javio da izjavi saučešće, ili da makar pošalje telegram, ako već nemaju hrabrosti da nam se obrate lično - kaže Milanov brat Bojan Đurić.

Sa aerodroma je otišao pravo na Banjicu, gde su ga dočekale nimalo optimistične prognoze stručnjaka.

- Brat je bio umirući pacijent, nije mu bilo spasa… Kao da je bio 'živ zaliven' u kocku betona, svestan da mu se bliži kraj. Konsultovao sam dosta doktora i ovde i u inostranstvu, tražio različita stručna mišljenja u nadi da će postojati neka spasonosna operacija, ali uzalud. Svi doktori su davali mračne prognoze. Ipak, lekari na Banjici nisu odustali od njega i pored svega, svakoga dana su se borili za Milanov život. On je od prvog dana ležao na odeljenju Intenzivne nege, gde je bio priključen na sve moguće aparate. Priključili su ga i na 'veštačka pluća', jer nije bio u mogućnosti ni da diše samostalno. Nekoliko puta je rađena reanimacija, jer je srčana frekvencija padala na ispod 15 otkucaja u minuti... Sve to je bila potpuna agonija za porodicu - priča Bojan Đurić, koji je usred te borbe i molitve za bratovljev život izgubio oca Mladena.

Foto: printscreen umrlica

Dve sahrane

Mladen Đurić je skrhan od tuge za starijim sinom preminuo 23 dana nakon što se Milan paralizovao.

- Otac je do tog 24. marta 2022. bio veoma vitalan za svoje godine, ali onda je psihički 'pao', oboleo i nije više mogao da hoda od stresa i bola. Majka i ja smo morali da ga smestimo u dom za stare. Svaki dan obilazili smo i njega i Milana. Obojici se zdravstveno stanje pogoršavalo iz dana u dan, i onda su nam u četvrtak 16. juna javili da je otac preminuo. Srce mu je prepuklo od tuge. Otišao je na onaj svet, a da nije bio u prilici da poslednji put vidi sina... - kaže Bojan, koji je posle samo tri nedelje izgubio i brata.

Dve sahrane u manje od mesec dana, on i majka Branka izdržali su stoički. Jedno drugom su i dalje podrška i uteha, vreme bol nije izlečilo, a sećanja se vraćaju svakodnevno.

- Godišnjica smrti i drugi bitni datumi i podsetnici na brata koga sam tragično izgubio stalno i iznova oživljavaju osećaj strahovitog bola. Moj Milan je bio stariji od mene i bio mi je pravi veliki brat. Nedostaje mi mnogo. Nema dana da ne pomislim na njega... - završava svoju ispovest Bojan Đurić.

HRONOLOGIJA DOGAĐAJA

* 24. marta 2022. Milan Đurić u popodnevnim satima odlazi u 'Balans mediku' na tretman nameštanja prvog vratnog pršljenja kod dr Slaviše Đurđevića
* Tokom tretmana Milan Đurić se ukočio i nije više mogao da se kreće
* U 16.40 istog dana kolima Hitne pomoći prevezen je na Institut na Banjici, gde je odmah po prijemu uveden u veštačku komu
* Preminuo je 9. jula 2022, a do tada se iz 'Balans medike' niko nije oglašavao
* Inspekcija Ministarstva zdravlja tri dana nakon Milanove smrti utvrđuje da je 'Balans medika' radila čak 15 godina bez dozvole
* Inspekcija podnosi krivičnu prijavu protiv dr Slaviše Đurđevića i još dvoje odgovornih lica
* Dr Slaviša Đurđević se oglasio sedam dana nakon smrti Milana Đurića i izjavljuje da on 'nije radio intervenciju'?!?
* Veštačenjem u slučaju nesrećno preminulog Milana Đurića utvrđeno je da je njegova smrt bila nasilna
* Slučaj je prebačen iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u Prvo osnovno javno tužilaštvo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Naomi Samuel

pre 1 godinu

Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim muža da odem kod čarobnjaka radi čarolije, jer je i njemu stvarno djelovala. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. (drapata4@gmail.com) I tako sam sljedećeg jutra poslala mail na adresu koju mi je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: (drapata4@gmail.com) ili putem whatsappa ili vibera na: (+66 81 302 8552).

Naomi Samuel

pre 1 godinu

Bok, ovdje sam kako bih cijelom svijetu proširila ovu dobru vijest o tome kako sam vratila ljubav svom mužu. Bio sam izbezumljen kada me ljubav ostavila zbog druge djevojke prošli mjesec, ali kada sam pronašao prijatelja koji me upoznao s doktorom APATA, velikim glasnikom, razgovarao sam s njim o svom problemu, o tome kako me je muž ostavio i kako trebam dobiti posao u vrlo velikoj tvrtki. Samo mi je rekao da sam došao na pravo mjesto da ću dobiti ono što mi srce želi bez ikakvih nuspojava. Rekao mi je što trebam učiniti, nakon što je to bilo učinjeno, sljedeća dva dana, moja me ljubav zvala na telefon i govorila mi izgovore da živim prije sada i sljedeći tjedan nakon što me je moja ljubav pozvala da molim za oproštenje, bio sam pozvan na razgovor u željenu tvrtku. Morao sam raditi kao nadzornik. Toliko sam sretan i ushićen da moram reći cijelom svijetu kako mi je dr. Apata pomogao da ispunim želju svom srcu. Dr Apata je stručnjak za sve vrste čarolija i dobre magije. Ako trebate bilo kakvu pomoć, kontaktirajte dr. Apatu na sljedeću adresu e-pošte: {drapata4@gmail.com} ili ga možete dobiti putem WhatsAppa i Vibera na broj +66 81 302 8552 želim vam sve najbolje

Naomi Samuel

pre 1 godinu

Bok, ovdje sam kako bih cijelom svijetu proširila ovu dobru vijest o tome kako sam vratila ljubav svom mužu. Bio sam izbezumljen kada me ljubav ostavila zbog druge djevojke prošli mjesec, ali kada sam pronašao prijatelja koji me upoznao s doktorom APATA, velikim glasnikom, razgovarao sam s njim o svom problemu, o tome kako me je muž ostavio i kako trebam dobiti posao u vrlo velikoj tvrtki. Samo mi je rekao da sam došao na pravo mjesto da ću dobiti ono što mi srce želi bez ikakvih nuspojava. Rekao mi je što trebam učiniti, nakon što je to bilo učinjeno, sljedeća dva dana, moja me ljubav zvala na telefon i govorila mi izgovore da živim prije sada i sljedeći tjedan nakon što me je moja ljubav pozvala da molim za oproštenje, bio sam pozvan na razgovor u željenu tvrtku. Morao sam raditi kao nadzornik. Toliko sam sretan i ushićen da moram reći cijelom svijetu kako mi je dr. Apata pomogao da ispunim želju svom srcu. Dr Apata je stručnjak za sve vrste čarolija i dobre magije. Ako trebate bilo kakvu pomoć, kontaktirajte dr. Apatu na sljedeću adresu e-pošte: {drapata4@gmail.com} ili ga možete dobiti putem WhatsAppa i Vibera na broj +66 81 302 8552 želim vam sve najbolje

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija