• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rina.rs

02.04.2023

07:05

JEDNA BOMBA JE UNIŠTILA SVE! Bolna ispovest porodice kojoj je NATO agresija izmenila život iz korena!

Privatna arhiva/N. Bakarec

Društvo

JEDNA BOMBA JE UNIŠTILA SVE! Bolna ispovest porodice kojoj je NATO agresija izmenila život iz korena!

Podeli vest

Jedna bomba bila je dovoljna da uništi sve ono što je Ljubica Perišić iz užičkog sela Ponikve sa svojom porodicom gradila decenijama. Sa strepnjom se i sada seća tog martovskog dana kada su NATO agresori njeno domaćinstvo sravnili sa zemljom. Danas je zahvalna Bogu što je uspela da sačuva svoju porodicu i živu glavu.

- Samo sam čula kada je zazviždalo i od tog trenutka moja kuća počela je da se ljulja. Moj suprug Mijo je odmah povikao: "Izlazi iz kuće izgibosmo".

U našoj maloj šupi bilo je sve što smo imali. Kola, traktori, sav alat i stoka nestali su u sekundi od jedne bombe koja je pala na naše imanje. Mislili smo da je taj naš mali objekat bio najsigurniji, ali izgleda da nismo bili u pravu - priseća se Ljubica za agenciju RINA.

Njena komšinica Zora je u šestom mesecu trudnoće i još jednim malim detetom, ratne dane provodila u svojoj kući i strepela je svakog trenutka.

- Moj krevet je bio pored kreveca za bebu i bukvalno sam noći provodila spavajući u odelu i gumenim opancima spremna da ako agresori krenu da bombarduju bežim iz kuće. Toliki je strah bio u nama da smo konstantno bili pod stresom. Skrivali smo se nekada ispod brda računajući da ispod njega bombe ne mogu da dopru - kaže Zora.

Perišići nakon 24 godine od NATO agresije još uvek leče rane od posledica bombardovanja. Iako se vode time da su im glave na ramenima i dalje osećaju posledice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: NATO agresija-NATO (b)lokatori! Šta je ko radio 24.3.1999. i gde je bio?
Kolumne

Nebojša Bakarec: NATO agresija-NATO (b)lokatori! Šta je ko radio 24.3.1999. i gde je bio?

Danas se navršavaju 24 godine od početka NATO zločina i agresije na Srbiju, koja je trajala 78 dana. Da bi u potpunosti razumeli zbog čega je NATO počinio zločine u Srbiji 1999. godine, moramo da se setimo da je razlog agresije NATO na Srbiju, bilo otimanje Kosova i Metohije. Da bi ostvario geostrateški cilj Zapada, NATO je izvršio zločin nad Srbijom (i SRJ), kršeći međunarodno pravo i sve norme UN. Nažalost, NATO zločini su ostali zločini bez kazne! Unazad 11 godina, Srbija je zahvaljujući predsedniku Vučiću, ustanovila dostojnu i dostojanstvenu kulturu sećanja! Stoga se danas, širom Srbije, organizuju skupovi i aktivnosti u sklopu obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, u skladu sa tom novom kulturom sećanja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će danas 24.3.2023. U Somboru, prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine. Tamo će biti i desetine hiljada građana.

24.03.2023

10:13

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17