• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/A. Grbović

17.04.2023

18:11

BORAC SA KOŠARA NEMA NI 9.000 DINARA DA KUPI LEKOVE! Majka jako bolesna, sestru noga izdala! Nemaju ni brašno! Sada moli za našu pomoć, Vaskrs proveo tužno

printscreen

Društvo

BORAC SA KOŠARA NEMA NI 9.000 DINARA DA KUPI LEKOVE! Majka jako bolesna, sestru noga izdala! Nemaju ni brašno! Sada moli za našu pomoć, Vaskrs proveo tužno

Podeli vest

Borac sa Košara Miloš Jovanović iz sela Troštica, pod Golijom kod Novog Pazara, živi u vrlo teškim uslovima. Vaskrs je proveo skromno, tužno, sa malo hrane koju je podelio sa sestrom i bolesnom majkom.

I Miloš je bolestan, u njegovom zdravstvenom kartonu ispisano je više dijagnoza. Sve su posledice stresa koji je doživeo i proživeo na Košarama, gde je gledao raspolućene glave svojih saboraca, razneta tela svojih drugova. Još uvek čuje njihova zapomaganja!

Miloš je pre nekoliko godina, zahvaljujući dobrotvoru iz Novog Pazara Hidu Muratović, svojim kolegama sa Košarama, ali i donatorima - dobio novu kuću. Do tada je sa bolesnom majkom i sestrom živeo u kolibi od pruća i blata, u kojoj su se šetali pacovi i zmije.

Foto: printscreen

Miloš danas i slika sa Košara

I danas je Milošu potrebna pomoć. Njih troje živi od socijalne pomoći i penzije, a skoro sve daju za lekove. Tih nekoliko hiljada dinara koje preteknu, oni razvuku do kraja meseca.

- Majka je mnogo bolesna, sada su joj prepisali nove lekove za koje nam je mesečno potrebno dodatnih devet hiljada dinara, a mi to nemamo. I ja sam bolesna, noga me je izdala. Za Miloša svi znaju koliko je bolestan i da ni on ne može da radi. Ima dijabetes, hormonski poremećaj, posttraumatski sindrom i još mnogo toga, tako da ni on ne može da radi. I bez hrane smo ostali, nemamo ni brašna - priča za Informer Marina Jovanović.

Foto: printscreen

Miloš sa najbližima

Jovanovići su imali dug za struju visine iznosa oko 200 evra, ali su taj novac pozajmili i račun je podmiren.

- Treba sada da vraćamo ljudima novac, a nemamo hleba da jedemo. Vratićemo, nećemo obraz izgubiti. Mašina za veš se ugasila, više ne radi, na rukama perem veš - kaže ona.

Za Miloša nisu znali tri meseca

Leta 1999. godine Miloš Jovanović nosio je vojnu uniformu i branio svoju državu na Košarama. Nerado govori o svemu što je tamo doživeo.

- Sanjam poginule drugove, sanjam njihovo zapomaganje. Nekada vidim te slika i dok sam budan. I nebo i zemlja su tamo goreli, a mi između... Krv, delovi tela, otkinuti granatama i snajperima... Majka Rosa i sestra Marina su tada dobile informaciju da sam poginuo. Tri meseca su žalile zamnom misleći da sam mrtav. Kada sam se pojavio ispred kuće one me nisu prepoznale, kosa me progutala, brada porasla, odeća pocepana i krvava - kazao je Miloš.

Foto: printscreen

Ovako je izgledao Miloš pre nego što je podlegao brojnim bolestima i traumi

Porodica Jovanović očekuje pomoć od svojih sugrađana i sunarodnika. Svi koji su i prilici da pomognu to mogu učiniti u dogovoru sa Marinom, koju mogu kontaktirati putem telefona 020351580.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 1 godinu

Није ми јасно,као учесник рата 99 -те стекао је статус борца,а као борац има право на борачки додатак који се додељује тачно по закону о правима бораца и инвалида рата и то је сасвим пристојна месечна апанажа. Све се решава у јединицама локалне самоуправе само треба поднети захтев са потребном документацијом. Овако зато што нема нико да га упути пишемо по новинама о невољама ових људи и брукамо се. Борачки додатак се остварује и док си у радном односу и кад наоуниш 65 година живота и примаш пензију или борачку пензију. Објавите то да људи знају а не да лутају и траже милостињу.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

To je i zato što sin Vučićevog kuma ima novac da kupi i vozi ,,meklaren'', jer za Veleizdajnikove kumove i ostalu bagru ima novca a za one koji su branili Srbiju nema ni za puko preživljavanje i najosnovnije lekove.

Vejo

pre 1 godinu

E to je Srbija.Onaj narkoman iz K Mitrovice Ivan sedi u skupštini i predstavlja se kao borac sa Kopara a Košrare video iz kamiona.A ovi pravi borci ostavljeni od zemlje koju su branili.

Ratko

pre 1 godinu

NEKA DA PIZDA OD PREDSEDNIKA SVAKOJ BUDALI CIGANSKOJ ZVESDASKOJ DAJE PARE ,A NAS BORCE PROTIV NACISTA NI NE GLEDA JER JE IZDAJNICKA PIZDA KOJA JE DOZVOLILA DA SE VRSE VEZBE NA NASOJ ZEMLJI KOJU JE STOKA NACISTICKA BOMBARDOVALA .. NADAM SE DA CE MU SE SVE VRATITI I SVIMA NJEGOVIMA ,GROZOTA DA NEMA NI ZA LEKOVE . MARSA STOKO JEDNA IZDAJNICKA

Krivi

pre 1 godinu

Za Srbiju je bitno da je Ceca dobila unuka. Bio jednom jedan ambasador, koji je izjavio: Smeće! I bio je 100% u pravu.

cica Mrsoje

pre 1 godinu

Da li je moguce da oni koji su branili nasu zemlju zive tako tesko i da drzava ne moze naci trajno resenje za sve borce. ????????

vuk

pre 1 godinu

pa bjeda i sirotinja je ratovala na kosovu...a beogradjani su pjevali po mostovima...cujem da ce seselj, milica,jovanovic i obradovic da sad povedu beogradjane u novi kosovski boj?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija