• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.04.2023

12:39

U OVIM MESTIMA U SRBIJI SU NAPOVOLJNIJE KUĆE ZA ODMOR! Idealna prilika za kupce koji žele uređenu vikendicu, a po maloj ceni

Shutterstock, Facebook

Društvo

U OVIM MESTIMA U SRBIJI SU NAPOVOLJNIJE KUĆE ZA ODMOR! Idealna prilika za kupce koji žele uređenu vikendicu, a po maloj ceni

Podeli vest

Prema izveštaju RGZ prodaja vikendica u Srbiji je krajem 2022. godine opala, a prodate su samo 302 vikendice u četvrtom kvartalu. Ipak, oglasi su i dalje puni vikendica, a potražnja za njima kreće u ovom periodu, s dolaskom lepog vremena. U ponudi su uglavnom omanje kuće nadomak Beograda i drugih većih gradova, dok su cene šarolike.

Vrednost tržišta vikendica u Republici Srbiji u 2022. godini je po podacima Republičkog geodetskog zavoda 27 miliona evra, a najveća je u Vojvodini - 13 miliona evra. Većina ih je prometovana kao vikendica s placem, čak 75 odsto, dok je 25 odsto kupljeno s drugim vrstama nepokretnosti u prometu.

Tako se kod nas mogu naći manje kuće u odličnom stanju po ceni od 20.000 evra, a već cene onih većih i uređenijih idu i preko 100.000 evra.

Kosmaj

Na ovoj planini nadomak Beograda, najpopularnije naselje je Babe, gde kuće od stotinak kvadrata koštaju od 45.000 do 55.000 evra. Ovo mesto udaljeno je oko 55 kilometara od Beograda, pa je odličan izbor za one koji žele čist planinski vazduh i miran kraj nadomak glavnog grada.

Foto: printscreen facebook

Sa lepim vremenom očekuje se i veća potražnja za vikendicama u Srbiji

Grocka

Jedna od najpopularnijih vikend-destinacija je Grocka, kako zbog blizine Beograda, tako i zbog Dunava. Placevi ovde mogu da se kupe po ceni od oko 17.000 evra za 14 ari, a cena kuća kreće se od oko 15.000 evra pa do 40.000 evra za 80 kvadrata. Velike kuće od 150 kvadrata koštaju više od 100.000 evra.

Ravno Selo

Ravno Selo nalazi se u opštini Vrbas, u Južnobačkom okrugu. Ovo je miran vojvođanski krajolik, a cena kuća kreće se od 35.000 evra za 130 kvadrata, uz koje idu i veliko dvorište i pomoćne zgrade, pa i garaža. Veće i luksuzne kuće od 250 kvadrata nude se po ceni od preko 200.000 evra.

Topola

U samom srcu Šumadije, na obroncima Rudnika i u okolini Topole i Aranđelovca, opremljene manje kuće i vikendice prodaju se već od 20.000 evra. Cena većih kuća, površine iznad 100 kvadrata, kreće se oko 70.000 evra, a sve su brojniji i oglasi u kojima se na prodaju nudi celo domaćinstvo, sa raznim zasadima.

Foto: rina

Idealno mesto za vikendicu je da je nadomak grada u kome živite, a okružena prirodom.

Inđija

Inđija je već tri godine na prvom mestu po broju prodatih vikendica u Srbiji, i taj broj u ovoj opštini daleko je veći nego u drugim. U Inđiji je u 2022. prodato 130 vikendica, više nego u sledeće tri opštine zajedno. Tajna uspeha Inđije u vezi sa prodajom vikendica su blizina Fruške gore i Dunava, ali i nove mogućnosti da se železnicom brzo dođe do Novog Sada i Beograda.

Slankamen

Još jedno mesto na Dunavu privlači pažnju vikendaša. U ovom naselju, koje čine Stari i Novi Slankamen, a koje se nalazi na samo šezdesetak kilometara od Beograda, vikendica od 60 kvadrata sa 22 ara placa može da se kupi za oko 55.000 evra.

Veće kuće, od 150 kvadratnih metara, prodaju se od 140.000 evra, a većina nekretnina koje se mogu naći u oglasima je uknjižena i sa uvedenom strujom i vodom.

Čortanovci

Između padina Fruške gore i Dunava nalaze se Čortanovci, malo selo sa velikim turističkim potencijalom. Samo selo ima oko 800 kuća sa 2.500 stanovnika, a vikend-naselje oko sela broji i do 3.000 vikendica.

U Čortanovcima se plac od 10 ari može pazariti za oko 15.000 evra, a cena kuća od 50 kvadrata može se kupiti za oko 22.000 evra, dok za veće kuće treba izdvojiti više od 50.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tanja

pre 1 godinu

treba nam više ovakvih tekstova jer su sada svi delovi zemlje bliži pa treba da upoznamo celu srbiju. primera radi, znam da su i vojvođanski salaši sve popularnija destinacija za život i trebalo bi odabrati najbolje destinacije. ja volim brda, planine...

MINIMALAC ZA MESEC MAJ VEĆI OD ONOG U APRILU, U ČEMU JE STVAR?! Razlika skoro 6.000 dinara
Društvo

MINIMALAC ZA MESEC MAJ VEĆI OD ONOG U APRILU, U ČEMU JE STVAR?! Razlika skoro 6.000 dinara

Kada na račune oko 400.000 radnika u Srbiji koji primaju minimalac legne majska zarada ona će u odnosu na prethodni mesec primiti gotovo 6.000 više. Razlog tome nije povećanje minimalne cene rada, već to što su u prethodnom mesecu bila tri radna dana manje, a samim tim i broj radnih sati je bio znatno manji. Tako su u aprilu zaposleni imali 160, a u maju će odraditi čak 184 sati.

25.04.2023

12:14

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija